Mergi direct la conținut »
Avioane de 77 de miliarde de dolari vândute în 2 ore de Airbus și Boeing
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Avioane de 77 de miliarde de dolari vândute în 2 ore de Airbus și Boeing

Avioane de 77 de miliarde de dolari vândute în 2 ore de Airbus și Boeing

Principalii doi competitori pe piața constructorilor de avioane de linie, Boeing și Airbus au realizat, marți tranzacții de 77 de miliarde de dolari în doar două ore, scrie CNN.

Primii care au anunțat o tranzacție uriașă au fost europenii de la Airbus. Aceștia au semnat cel mai mare contract unic cu o comandă pentru 430 de avioane în valoare de 49,5 miliarde de dolari la prețul de listă. Avioanele vor fi livrate către Indigo Partners, consorțiu care controlează mai multe companii low-cost inclusiv Wizz Air din Europa, Frontier din SUA și Mexic Volaris.

Tranzacția a fost finalizată în penultima zi a Dubai Airshow, un târgi internațional aeronautic care se desfășoară în această perioadă. Bill Franke, CEO-ul Indigo în vârstă de 80 de ani, a zburat la Dubai pentru ceremonia de semnare, deși încă nu au finalizate detaliile finale ale afacerii.

Dintre ecle 430 de aeronave ahiziționate de Indigo, 146 ajung la Wizz Air, anunță compania într-un comuniact de presă. ”Wizz Air Holdings Plc  cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, a anunțat că, în urma unui proces de selecție competitiv, a semnat un memorandum de înțelegere cu Airbus S.A.S. („Airbus”) privind achiziționarea a încă 146 de aeronave din familia Airbus A320neo (72 A320neo și 74 A321neo)”, se arată în comunicatul de presă.

Wizz Air anunță că livrările vor începe din 2022, dar o mare parte dintre aeronavele comandate astăzi vor fi predate în 2025 și 2026. În 2015 compania low-cost a achiziționat 110 aeronave Airbus A321neo.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

La două ore după anunțul Airbus, rivalii americani de la Boeing au anunțat că a semnat un contract cu FlyDubai din Emiratele Arabe Unite. Compania din orientul mijlociu va achiziționa 175 de aeronve Max 737 Max și va avea dreptul să cumpere încă 50 de avioane. În total, cele 225 de aeronave au o valoare totală de 27 miliarde de dolari la prețul de listă.

Boeing a spus că a fost cea mai mare comandă din Orientul Mijlociu pentru avioanele de pasageri cu un singur nivel.

Cumpărătorii beneficiază, de obicei, de reduceri între 40% și 60% la prețurile de pe listă, dar pot obține reduceri mai mari pentru oferte imense.

Aceasta este a doua tranzacție uriașă a constructorului american din ultimele zile. Boeing a semnat săptămâna trecută un acord prin care vinde 300 de avioane companiei China Aviation Supplies Holding, în valoare de 37 de miliarde de dolari. Definitivarea tranzacției s-a realizat în timpul vizitei președintelui Donald Trump la Beijing


Citește și: EXCLUSIV: Prețul ouălor aproape s-a dublat în doar câteva săptămâni. Cum explică acest lucru un important producător autohton


Close
Închide
  Close