Mergi direct la conținut »
Un nou avion de vânătoare rusesc interceptat deasupra Mării Negre. Al treia incident de acest fel într-o săptămână
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un nou avion de vânătoare rusesc interceptat deasupra Mării Negre. Al treia incident de acest fel într-o săptămână

Un nou avion de vânătoare rusesc interceptat deasupra Mării Negre. Al treia incident de acest fel într-o săptămână

Un avion de vânătoare rusesc a fost interceptat deasupra Mării Negre de aeronave britanice trimise de la Baza Kogălniceanu din Constanța. Este al treilea incident de acest fel într-o săptămână.

Ministerul britanic al Apărării a anunțat că două avioane Tayphoon, aflate la baza militară de la Kogălniceanu, au fost trimise să intercepteze o aeronavă de luptă rusă aflată deasupra Mării Negre în apațiul aerian NATO.

Avioanele de vânătoare Eurofighter Typhoon ale Royal Air Force (RAF) au decolat de la baza Kogălniceanu în urma semnalării prezenţei unui avion rusesc de tipul Be-12, care decolase din Crimeea şi zbura în direcţia sud-vest deasupra Mării Negre.

Această nouă operaţiune survine la o zi după interceptarea miercuri dimineaţă, tot de către avioanele Eurofighter Typhoon ale Royal Air Force, a două avioane de luptă ruseşti Su-30 Flanker în apropiere de spaţiul aerian al NATO deasupra Mării Negre.

Săptămâna trecută, şase bombardiere ruseşti tip Sukhoi Su-24 Fencer au fost interceptate deasupra Mării Negre de avioane de vânătoare britanice desfăşurate în România şi care securizează spaţiul aerian al NATO.

Aviaţia britanică este pentru a doua oară în ultimii doi ani în România pentru a face poliţie aeriană. Patru avioane moderne de luptă Typhoon au ajuns la baza Mihail Kogălniceanu, din Constanţa, în luna aprilie a.c., unde vor rămâne până în toamnă. De cele patru avioane de zbor se ocupă 120 de militari britanici.

Avioanele Eurofighter Typhoon sunt bijuteriile Aviaţiei Regale Britanice şi au fost folosite de mai multe ori în teatre de operaţii, dar şi în misiuni de poliţie aeriană pentru mai multe state NATO.

De altfel, misiunea face parte din noua politică a NATO de întărire a securităţii în zona Mării Negre şi cea a Mării Baltice, acolo unde Rusia lansează periodic provocări.


Citește și: Mașina de făcut bani Simona Halep. Liderul mondial a produs 8 milioane de dolari în opt luni!


 

 
 
Close
Close
Închide