UPDATE 16:45. Final în criza ostaticilor. Toți pasagerii și membrii echipajului au fost eliberați, iar cei doi pirați ai aerului s-au predat soldaților și au fost arestați.

UPDATE 15.55: Toți pasagerii aflați bordul aeronavei au fost eliberați, iar cei doi pirați ai aerului au anunțat că vor elibera și o parte dintre membrii echipajului de zbor.

UPDATE 15.40: Un al doilea grup de 25 de pasageri a fost eliberat de la bordul aeronavei libiene Afriqiyah Airways. De asemenea, mai mulţi bărbaţi au părăsit aeronava după eliberarea celui de-al doilea grup de pasageri. Numărul total al pasagerilor eliberaţi a ajuns în acest moment la 65 de persoane.

UPDATE 15.20: Premierul Maltei, Joseph Muscat, a anunţat că doar un grup de 25 pasageri a coborât de la bordul aeronavei Afriqiyah Airways, care a fost deturnată de un grup de susţinători ai fostului preşedinte libian Muammar al-Gaddafi pe aeroportul internaţional din Valleta. Se pare că grupul de pasageri eliberaţi este format doar din femei şi copii, transmite Sky News.

UPDATE 15.00: Pasagerii aflați la bordul aeronavei deturnate sunt eliberați. Pirații aerului au eliberat deja o parte dintre ostatici, însă refuză să facă același lucru și cu membrii echipajulul, relatează Times of Malta. În apropiere de avion a fost adus un autobuz, care va fi folosit pentru evacuarea pasagerilor.

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări
Recomandări

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări

 

UPDATE 14.15: Ministrul libian al Transporturilor, Milad Matouk, negociază cu piratul sau piraţii aerului care au deturnat un avion în Malta.

Între timp, un oficial din serviciile de securitate a declarat că pilotul aeronaveia încercat să aterizeze în Libia, dar piraţii aerului au refuzat. Pilotul a discutat cu turnul de control al aeroportului din Tripoli și a anunțat că aeronava este deturntă.

UPDATE 14.00: La bordul aeronavei deturnate în Malta se află 111 pasageri, dintre care 82 de bărbați, 28 de femei și un bebeluș.

UPDATE 13.30: Motoarele avionului Africa Airways care a fost deturnat în Malta sunt încă pornite. Aeronava a fost înconjurată de forțele speciale, însă nicio persoană nu s-a apropiat de aparatul de zbor. Între timp, toate cursele aeriene de pe aeroportul din Malta au fost anulate. În prezent, o aeronavă Ryanair și o aeronavă Lufthansa se află pe aeroport. Zborurile care se îndreptau către Malta au fost redirecționate către Catania.

O IT-istă din Cluj a distrus mașinile vecinilor! Motivul uluitor: 'Le cumpăr altele, numai să...'
Recomandări

O IT-istă din Cluj a distrus mașinile vecinilor! Motivul uluitor: 'Le cumpăr altele, numai să...'

aeroport din Malta inchis din cauza unui avion deturnat

UPDATE 13.15: Aeronava Airbus A320 zbura pe ruta Sebha-Tripoli, însă a fost deturnat către Malta, de către unul sau doi oameni. Unul dintre piraţii aerului de la bord, care a anunţat că are o grenadă, a adăugat că este un susţinător al fostului dictator Muammar Gaddafi. Nu este clar însă care sunt cererile acestuia, dar piratul aerului s-a arătat dispus să elibereze pasagerii.

UPDATE: 13:08: Potrivit Times of Malta, agresorul ar avea asupra sa o grenadă și susține că dacă cererile sale vor fi îndeplinite, el va elibera cei 111 pasageri să plece, însă nu și pe cei șapte membri ai echipajului.

Un avion al companiei libiene Africa Airways a fost deturnat către Malta

Aeronava 8U209 aparținând Africa Airways, care opera un zbor intern în Libia ar fi fost deturnată și a aterizat în urmă cu scurt timp în Malta. Cei doi pirați ai aerului amenință că aruncă în aer avionul dacă nu le vor fi satisfăcute revendicările, însă momentan acestea nu au fost făcute publice pentru presă.

Supraviețuitor al Holocaustului, Leonard Zaicescu își povestește viața, spaimele și speranțele
Recomandări

Supraviețuitor al Holocaustului, Leonard Zaicescu își povestește viața, spaimele și speranțele

Pe aeroport, în jurul avionului a fost făcut un cordon de securitate.

 

Ultima oară când o aeronavă a fost deturnată a fost în luna mai. Atunci, un bărbat a deturnat un avion al companiei EgyptAir, cu 88 de oameni la bord, care efectua o cursă din Alexandria spre Cairo, a fost deturnat în Cipru. Incidentul nu a avut însă implicații teroriste. Bărbatul a vrut să vorbească cu fosta sa soție, care nu îi mai răspundea la telefon.

Totodată, ultimul incident de acest fel care a avut loc în Malta a fost pe 23 noiembrie, 1985, când un avion al companiei EgyptAir a fost deturnat către această insulă. A urmat o negociere de 24 de ore, care a avut un final sângeros. 62 de oameni au murit, după ce trupele egiptene au luat cu asalt aeronava. Doar unul dintre cei trei pirați ai aerului a supraviețuit și adus în fața justiției.

 

 

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci