Mergi direct la conținut »
Ultimul caz în care un avion a fost deturnat în Malta s-a încheiat cu masacru
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ultimul caz în care un avion a fost deturnat în Malta s-a încheiat cu masacru

Ultimul caz în care un avion a fost deturnat în Malta s-a încheiat cu masacru

Un avion, care efectua o cursă internă în Libia, a fost deturnat în Malta. La bord se află 118 oameni, dintre care 28 de femei și un bebeluș. Ultimul incident de acest fel a avut loc în Malta în 1985 și s-a terminat cu un masacru.

Pe 23 noiembrie 1985, un Boeing al EgyptAir a fost deturnat către Malta, de către o mai mulți teroriști susținători ai lui Abu Nidal. Aeronava zbura pe ruta Atena-Cairo, iar pirații aerului au încercat să aterizeze în Libia. Acest lucru nu a fost posibil, deoarece aeronava nu avea suficient combustibil, astfel că aparatul a aterizat în Malta.

Ultimul incident de acest fel din Malta a avut loc pe 23 noiembrie 1985, când un Boeing 737 al EgyptAir a fost deturnat către insulă. A urmat un coşmar de 24 de ore care s-a terminat cu un masacru. Şaizeci şi două de persoane au fost ucise când echipe de comando egiptene au luat cu asalt avionul. Unul dintre cei trei piraţi ai aerului a supravieţuit şi a fost judecat, în timp ce ceilalţi doi au fost ucişi.

Close
Închide
  Close