Mergi direct la conținut »
Un student din Craiova a inventat avionul care zboară nonstop. Prototipul revoluționar este alimentat cu baterii solare Galerie foto
3imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un student din Craiova a inventat avionul care zboară nonstop. Prototipul revoluționar este alimentat cu baterii solare

Un student din Craiova a inventat avionul care zboară nonstop. Prototipul revoluționar este alimentat cu baterii solare

Avionul care poate să zboare nonstop cu ajutorul unor baterii solare a fost construit la Craiova. Aeromodelul autonom este proiectul lui Artur Crețu, un student la Facultatea de Inginerie Electrică. După absolvire, tânărul va ceda invenția sa Universității. Inventatorul susține că aparatul de zbor are dotat și cu o cameră video și este la fel de ușor de folosit precum o dronă. Reprezentanții Universității din Craiova au de gând să utilizeze avionul în misiuni de supraveghere.

Artur Crețu este student în ultimul an la Facultatea de Inginerie Electrică din Craiova, notează Digi24.ro. Tânărul din Chișinău vrea să urmeze programul de master specializat tot în inginerie spațială. Profesorul său îndrumător i-a propus să realizeze un aparat de zbor complet autonom pentru lucrarea de licență, iar Artur a dat curs provocării.

„Am văzut totul ca un scop care trebuie făcut, nu mi-am pus întrebarea dacă reuşesc sau nu. Trebuia să reuşesc. Am vorbit cu domn’ profesor şi am ales anume domeniul în care aş face licenţa, după care am început partea de proiectare, de calcule”, a povestit Artur Creţu, pentru sursa citată.

Avionul care zboară nonstop ar putea fi folosit în misiuni de supraveghere

Construirea avionului a însemnat mai mult de un an de muncă. Avionul care zboară nonstop este dotat cu baterii solare și are o avengură a aripilor de aproape patru metri.

„Ar putea să aibă aplicaţii de supraveghere, deci noi am conceput-o ca fiind o lucrare pentru supravegherea arealelor naturale protejate unde influenţa omului trebuie să fie cât mai scăzută. Aparatul de zbor este electric, foarte silenţios deci nu se pune problema să sperii animalele sau păsările”, a explicat Liviu Dincă, profesor îndrumător din cadrul la Facultății de Inginerie Electrică din Craiova.

Colegii studentului sunt impresionaţi şi ei de proiect. Avionul, care este unic în țară, urmează să intre în dotarea laboratorului facultății. Prototipul aeromodelului autonom a costat aproape 5.000 de lei, bani strânși din diferite sponsorizări.

sursă foto: Facebook Artur Crețu

Close
Închide
  Close