Mergi direct la conținut »
Avocatul Poporului anchetează posibile evacuări abuzive în comuna Alexeni, județul Ialomița
Ştiri Libertatea > Ştiri > Avocatul Poporului anchetează posibile evacuări abuzive în comuna Alexeni, județul Ialomița

Avocatul Poporului anchetează posibile evacuări abuzive în comuna Alexeni, județul Ialomița

Avocatul Poporului anchetează posibile evacuări abuzive în comuna Alexeni, județul Ialomița. Instituția a demarat ancheta ca urmarea unor petiții adresate Avocatului Poporului, în care mai mulți cetățeni din comuna Alexeni, județul Ialomița, semnalau faptul că este posibil să fie evacuați, în opinia lor nelegal, din locuințele pe care le-au primit în anul 2007, după inundațiile din 2005.

Petenții susțin că primarul comunei Alexeni, Ion Cărbune, urmează să le scoată la licitație locuințele, în mod abuziv, deoarece acestea nu le-au fost repartizate de către primărie, ci de către Guvernul României, în considerarea calității lor de sinistrați.

Cetățenii au arătat că nu pot participa la licitație, întrucât nu au niciun venit din care să plătească chiria. Nemulțumirea acestora se referea și la faptul că primăria nu le-a oferit alte variante de locuit.

Autorii petițiilor nu au prezentat dovezi privind pretinsa evacuare, însă, având în vedere că există riscul ca ceea ce au reclamat să fie real și ca aceștia împreună cu familiile, să rămână fără locuință în prag de iarnă, Avocatul Poporului (Victor Ciorbea – FOTO) a apreciat că se impune efectuarea unei anchete la Primăria comunei Alexeni pentru clarificarea situației, potrivit unui comunicat al Instituției.

În luna septembrie, Avocatul Poporului a făcut anchetă în cazul familiei cu nouă copii, despre care Libertatea a scris la începutul lunii septembrie. Primarul le-ar fi refuzat alocațiile.


Citește și… Dezvăluiri de la „firul” şinei: „În tunelurile Metrorex se munceşte ca pe vremea lui Carol”


 

Close
Închide
  Close