Mergi direct la conținut »
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul copilului de la Vâlcea, ajuns în moarte cerebrală la Bucureşti
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul copilului de la Vâlcea, ajuns în moarte cerebrală la Bucureşti

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul copilului de la Vâlcea, ajuns în moarte cerebrală la Bucureşti

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui copil de un an şi jumătate care a ajuns în moarte cerebrală la București. Micuțul a fost internat inițial la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea cu febră, iar părinții îi acuză pe medicii de acolo de malpraxis. 

Avoccatul Poporului informează, într-un comunicat, că sesizarea vizează articolul din Constituția României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică.

Sâmbăta trecută, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că cine este vinovat de situaţia în care se află copilul de la Vâlcea, ajuns în moarte cerebrală la Bucureşti, „cu siguranţă va plăti”. Copilul a fost internat pe 3 ianuarie, la Pediatrie, cu febră, iar pe 4 ianuarie medicii din Vâlcea au decis să îl transfere la un spital din Bucureşti pentru că starea lui s-a înrăutăţit. Pe drum, la Piteşti, micuţul a intrat însă în stop cardio-respirator, ajungând la Bucureşti decerebrat, şansele de a rămâne în viaţă fiind foarte mici.

70 de persoane au protestat în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, pentru a le cere medicilor şi conducerii unităţii spitaliceşti să răspundă pentru copilul ajuns în moarte cerebrală la Bucureşti.

Citește și

Monica Anghel a păstrat o fustă și pantaloni de când era grasă, la sfatul psihologului. Le mai probează, din când în când

Close
Închide
  Close