Mergi direct la conținut »
Avram Iancu vrea să străbată înot Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul. „Voi străbate cei 630 km în 45 de zile”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Avram Iancu vrea să străbată înot Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul. „Voi străbate cei 630 km în 45 de zile”

Avram Iancu vrea să străbată înot Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul. „Voi străbate cei 630 km în 45 de zile”

După ce a devenit primul om din lume care a înotat întreg cursul Dunării, fără să poarte costum de neopren, bibliotecarul din Petroșani, Avram Iancu, vrea să străbată înot Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul. În total, va înota 630 de kilometri în Marea Neagră, distanță pe care își propune să o parcurgă în aproape 45 de zile.

Avram Iancu va pleca într-o nouă aventură, duminică, 2 septembrie, la ora 10. Bibliotecarul din Petroșani a anunțat pe site-ul său că va înota până la Istanbul și a ales Sulina ca punct de plecare deoarece este „kilometrul 0”.

„Doresc ca de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta pentru a reaminti românilor deznădăjduiţi şi pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic! Marele Jules Verne a murit! Iar Pilotul de pe Dunăre rămâne în faţa unei bariere de netrecut, la gurile de vărsare ale Dunării în Marea cea Neagră. Povestea trebuie să meargă mai departe, a scris Avram Iancu.

Înotătorul spune că „avem obligaţia de a scrie poveşti de care copiii şi nepoţii noştri să fie mândri”.

„Noi, cei vii, trebuie să ducem povestea mai departe. Noi avem obligaţia de a scrie poveşti de care copiii şi nepoţii noştri să fie mândri. Eu nu scriu poveştile cu stiloul ci cu braţele. Braţ după braţ, până la capăt! Înotam şi marea! Nici chiar poveştile nu pot fi transpuse în realitate fără că ele să fie susţinute”, spune bibliotecarul din Petroșani.

În vârstă de 41 de ani, Avram Iancu a devenit primul om din lume care a parcurs înot Dunărea, fără să poarte costum de neopren. După 89 de zile de înotat, a ajuns pe 16 septembrie 2017, la Sulina, unde Dunărea se varsă în Marea Neagră. A străbătut înot 2860 de kilometri, luptându-se cu oboseala și efortul uriaș.


Citește și SUPER EXCLUSIVITATE/ Primele imagini cu Elena Udrea gravidă în 7 luni. Avem fotografiile și dovezile pe care le vâna toată lumea!


 

Close
Închide
  Close