De Gabriel Penes,

Puţin cunoscut, încă, în ţară, Prinţul Nicolae, nepotul regelui Mihai, împlineşte astăzi 27 de ani. Fiu al Principesei Elena, cea de-a doua fiică a fostului suveran, Prinţul a fost desemnat, prin Statutul Casei Regale din decembrie 2007, al treilea în ordinea succesiunii la tron, în cazul în care România ar redeveni cândva monarhie.
Prinţul Nicolae s-a născut la 1 aprilie 1985, în Geneva, Elveţia, cu numele întreg de Nicholas Michael Medforth-Mills, fiind fiul Principesei Elena şi al profesorului Robin Medforth-Mills, decedat în 2002, care au fost căsătoriţi între 1983 şi 1991. Nicolae mai are o soră, Elisabeta-Karina, cu patru ani mai mică. Între timp, în anul 1998, Principesa s-a recăsătorit cu Alexander McAteer.
Nicolae a crescut în Durham, Marea Britanie, apoi în localitatea Henley-on-Thames unde a absolvit Colegiul Shiplake. În prezent, este student la Universitatea din Londra, unde studiază managementul afacerilor şi marketingul. Într-un interviu din ”Ziua de Cluj”, prinţul mărturisea că este interesat şi de investiţii imobiliare, relaţii publice şi resurse umane. De asemenea, el e pasionat de călătoriile în ţări exotice, dar şi de sport – rugby, hochei şi fotbal – moştenind şi fascinaţia bunicului său pentru maşini. Este logodit cu Rebecca Byatt, o colegă de universitate, dar care studiază criminalistica şi sociologia.
Nicolae a venit pentru prima oară în ţara strămoşilor săi în 1992, când l-a însoţit pe regele Mihai în întâia vizită pe care fostul suveran a făcut-o în România după 45 de ani de exil. Prin noul Statut al Casei Regale, din 30 decembrie 2007, Nicolae a fost desemnat al treilea în ordinea succesiunii la tron, după Principesa Margareta, prima născută a regelui Mihai şi după propria mamă, Principesa Elena. Pe de altă parte există destui susţinători ai monarhiei care îl văd pe Nicolae drept urmaşul ideal al Regelui Mihai la tronul României. De altfel, în 2008, el declara că este pregătit să-şi asume un astfel de rol, dacă circumstanţele istorice o vor cere. Acum doi ani, la împlinirea vîrstei de 25 de ani, prinţul a primit din partea bunicului său titlul de Alteţă regală şi Principe al României.

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."
GSP.RO

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."