MENIU CAUTĂ
28 Aug. 2012 09:11 , de Alina Guta

BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamnă. Vezi cele mai tari perle de până acum!

Distribuie

"Luceafărul se duce la demagog, şi nu la demiurg, şi îi cere să-l facă muritor".

„Cătălina nu avea probleme financiare pentru că tatăl ei era împărat”.

„Luceafărul a coborât pe Pământ şi a făcut sex cu aleasa inimii lui. Cătălina l-a iubit şi i-a dăruit un copil din flori, apoi s-au căsătorit”.

„Numele Hyperion vine din alăturarea a două cuvinte hyper si ion. Deci îl chema Ion, dar era mai activ.”

„Baiazid i-a zis cel bătrân lui Mircea să facă mişto de el”.

„Balada e o specie a liricii populare inventată de Ciprian Porumbescu””Limba română este curgătoare şi se întinde peste mări şi ţări”

„Latina clasică este o limbă moartă, care nu se poate vorbi decât în scris. Dupa căderea Imperiului Roman, o parte din latina clasică defunctă a devenit bulgară”.

„Ce poate fi mai frumos ca o floare albastră? Aşa i-a venit poetului ideea să scrie despre iubirea lui cu o floare care nu creşte pe toate drumurile.”

„Cratima uneori apropie, alteori depărtează. În cazul secvenţei <> poţi să spui că face ambele lucruri, având în vedere că fără ea n-ai înţelege pe cine să ajuţi.”

„Lucian Blaga a ştiut să îşi folosească calităţile şi azi îl sărbătorim pe bancnota de 200 lei. Este una dintre cele mai mari bancnote româneşti, şi a fost răpus doar de 500 lei cu Eminescu care e artist”

„Mircea cel Mare, care prima dată a fost bătrân, stă la un discurs cu Baiazid. Acesta îl primeşte politicos, dar cu obraznicie, şi-l face în tot felul, ca pe o albie de porci”.

„Mircea cel Bătrân a fost înmormântat la Cozia, împreună cu umbra sa”.

Comentarii