Istoria este a treia probă scrisă, după cea de Limba și Literatură Română și după ce de Limba şi literatura maternă, așa cum reiese din calendarul examenelor pentru Bacalaureat 2018.

Pentru a se pregăti cât mai bine pentru examinare, absolvenții pot consulta și subiectele date la simularea de Bacalaureat 2018 la istorie.

BACALAUREAT 2018 la Istorie. Modele de subiecte pentru proba de istorie 

Pentru a veni în sprijinul absolvenților care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat 2018, Ministerul Educației a publicat mai multe modele de subiecte pentru fiecare dintre cele probele scrise, printre ele și pentru cea de istorie.

BACALAUREAT 2018 la Istorie. Proba are loc miercuri

BACALAUREAT 2018 la Istorie. Proba are loc miercuri

BACALAUREAT 2018. Modele de subiecte pentru probele scrise din iunie

Calendarul examenului de Bacalaureat 2018 – sesiunea iunie-iulie 2018

  • 25 iunie 2018 Limba și literatura română – proba Ea) – proba scrisă
  • 26 iunie 2018 Limba și literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă
  • 27 iunie 2018 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă
  • 28 iunie 2018 Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă
  • 4 iulie 2018 Afișarea rezultatelor (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12,00-16,00)
  • 5-8 iulie 2018 Rezolvarea contestațiilor.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2018 – sesiunea august-septembrie 2018

 • 10 -13 iulie 2018 Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
 • 27 iulie 2018 Înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigente
 • 20 august 2018 Limba și literatura română – proba Ea) – proba scrisă
 • 21 august 2018 Limba și literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă
 • 22 august 2018 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă
 • 23 august 2018 Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă
 • 24, 27 august 2018 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
 • 28 august 2018 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
 • 29 -30 august 2018 Evaluarea competențelor digitale – proba D
 • 30 -31 august 2018 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
 • 1 septembrie 2018 Afișarea rezultatelor (pana la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12,00 – 16,00)
 • 2-5 septembrie 2018 Rezolvarea contestațiilor
 • 6 septembrie 2018 Afișarea rezultatelor finale

Bacalaureat 2018. Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen

În Ordinul Ministrului privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat national – 2017, se arată, la Articolul 12, care sunt regulile pe care candidații trebuie să le respecte în sala de examen.

Art.12. (1) Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lasa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

(2) Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate la alin. (1) în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu vor fi primiți în examen.

(3) Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să aibă, în salile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încalțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt asezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

(4) Se interzice candidaților să aibă, în salile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încalțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt asezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/ care permite conectarea la internet/ la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați ori cu exteriorul.

(5) Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa comunice între ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidati sau cu exteriorul.

(6) Candidații care încalcă regulile menționate la alin. (3), (4) si (5) vor fi eliminati din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise.

(7) Încalcarea regulilor menționate la alin. (3), (4) si (5) va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participă la probele următoare și sunt declarați ”eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidații „eliminați din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

(8) Înainte de începerea probelor, asistenții prezintă candidaților prevederile metodologice legate de organizarea și desfășurarea corectă a examenului de bacalaureat și prevederile alin. (1)-(7) și le solicită să predea toate eventualele materiale și obiecte care, potrivit reglementarilor în vigoare pentru examenul de bacalaureat, sunt interzise în sala de examen.

(9) După parcurgerea pasilor menționați la alin. (8), candidații vor semna un procesverbal în care se regăsesc prevederile alin. (1)-(7) și mențiunea că știu că nerespectarea regulilor menționate la alin. (3), (4) si (5) are drept consecință măsurile menționate la alin. (6) si (7).

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat au loc la patru luni după ce elevii de clasa a XII-lea au susținut probele orale. Mai precis, pentru prima oară în istorie, examenul de Bacalaureat a început în feburarie. Pe 12 februarie a avut loc prima probă orală, la limba şi literatura română. Au urmat între 16 şi 20 februarie competenţele digitale, iar mai apoi, în 21 şi 22 februarie, elevii au fost testaţi la o limbă de circulaţie internaţională. Aceste examene nu contează însă la media finală.


Citește și ANALIZĂ / Tinerii la început de carieră au cele mai mici salarii din piață. Cât câștigă angajații din call center, IT şi industria auto


 

 

Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți dacă i se va cere. "Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat"
PARTENERI - GSP.RO
Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți dacă i se va cere. "Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat"
BOMBĂ! Cine sunt, de fapt, fostele soții ale lui Toni Iuruc. Cu cine s-a iubit actualul bărbat al Simonei Halep
Playtech.ro
BOMBĂ! Cine sunt, de fapt, fostele soții ale lui Toni Iuruc. Cu cine s-a iubit actualul bărbat al Simonei Halep
Săptămâna viitoare am putea avea record de îmbolnăviri. Medicii fac scenarii sumbre: "Mortalitate care poate ajunge la 5-10% din populație"
Observatornews.ro
Săptămâna viitoare am putea avea record de îmbolnăviri. Medicii fac scenarii sumbre: "Mortalitate care poate ajunge la 5-10% din populație"
Horoscop 23 septembrie 2021. Săgetătorii trebuie să dea curs invitațiilor care vin de la prieteni
HOROSCOP
Horoscop 23 septembrie 2021. Săgetătorii trebuie să dea curs invitațiilor care vin de la prieteni
Căsătoriți pe nevăzute”. George și Cristina s-au căsătorit, în ciuda criticilor părinților ei
Știrileprotv.ro
Căsătoriți pe nevăzute”. George și Cristina s-au căsătorit, în ciuda criticilor părinților ei
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire despre vaccin
Telekomsport
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire despre vaccin
Laptopurile ASUS OLED ajută ochii asediați de lumina albastră
PUBLICITATE
Laptopurile ASUS OLED ajută ochii asediați de lumina albastră