Adriana ne-a mărturisit că şi-a schimbat radical stilul de viaţă pentru a scăpa de surplusul de kilograme. A renunţat la toate alimentele nesănătoase şi a adoptat o dietă celebră în toată lumea: Montignac. Totul a început când era internată într-un spital în Germania şi a citit o carte despre dieta Montignac. Aceasta este, de fapt, aşa-numita dietă disociată, bazată pe principiul neasocierii, la aceeaşi masă, a glucidelor cu lipide sau cu proteine animale.
Ca să ajungă la greutatea ideală, vedeta Kanal D vrea să mai dea jos 10 kg
Regimul interzice alimentele cu indice glicemic crescut: zahărul şi produsele zaharoase, cartofii, pâinea albă, orezul şi pastele rafinate, precum şi fructele dulci. Ca surse de lipide, sunt preferate cele mononesaturate (ulei de măsline, de exemplu) sau polinesaturate (peşte şi fructe de mare, care sunt bogate în acizi omega 3).
“După ce am citit această carte, «Dieta Montignac», mi-am dat seama că mănânc o grămadă de alimente care nu sunt sănătoase pentru organism. Aşa că am renunţat la ele. Acum, alimentaţia mea zilnică e alcătuită din doi morcovi cruzi, un ardei, pui la grătar, o salată cu ulei de măsline, ouă fierte, o supă. Mănânc maximum două felii de pâine neagră, cafeaua o îndulcesc cu miere, iar de băut, beau apă plată. Nu mai mănânc prăjituri, pâine albă, cartofi, porumb, nu mai beau bere. Însă dacă mi-e poftă de ceva, nu mă abţin, că e mai rău. De exemplu, zilele trecute am poftit la slănină cu ceapă, aşa că am mâncat, dar foarte puţin”, ne-a povestit Adriana.
Gheorg îi face pâine neagră
Adriana nu cumpără pâine din comerţ. Singura pe care o mănâncă e cea făcută de Gheorg (foto), bucătarul din emisiunea ei, “La şuetă cu Bahmu”. Acesta îi prepară o pâinică neagră, hipoglicemică, delicioasă şi foarte sănătoasă, din cinci feluri de făină. Chiar şi aşa, Bahmu se limitează la două felii, consumate la masa de prânz.
Regulile regimului
“Trebuie să luaţi cel puţin trei mese pe zi – un mic dejun consistent, un prânz normal şi o cină uşoară -, plus vreo două gustări. Fructele consumaţi-le cu cel puţin o oră înainte sau după masă, iar de zahăr, dulciuri, pâine, paste, orez, cartofi nu vă apropiaţi! Nici de alcool! Dacă beţi cafea, treceţi pe una fără cofeină. Şi, orice ar fi, nu vă înfometaţi! Super la regimul acesta e faptul că nu există meniuri prestabilite. Alimentele permise pot fi combinate în modul în care doreşte fiecare, păstrându-se recomandarea de a nu asocia, la aceeaşi masă, glucide cu lipide sau cu proteine animale”, ne-a dezvăluit Bahmu.
Roxana Iliescu a dat jos, cu acelaşi regim, 16 kilograme în patru luni
Vedeta B1 Roxana Iliescu a scăpat de surplusul de 16 kilograme cu care a rămas după naşterea celei de-a doua fetiţe cu acelaşi regim, iar eforturile ei de a-şi recăpăta silueta le-aţi putut urmări anul acesta în Libertatea, la rubrica “Dieta cu Roxana”.
Roxana a reuşit să slăbească treptat, în patru luni, ajungând de la 76 de kilograme la 60. Dr. Mihaela Bilic, nutriţionistul vedetelor şi autoarea celei mai bine vândute cărţi în România anul trecut, “Trăiesc, deci mă abţin”, i-a alcătuit o schemă de alimentaţie, având ca bază de pornire acelaşi regim Montignac urmat de Bahmu. Roxana a luat trei mese pe zi, fiecare compusă din legume (jumătate din cantitate), proteine (un sfert) şi carbohidraţi (un sfert). Nu a băut alcool şi nu s-a atins decât foarte rar de dulciuri. Între mese, pe post de gustări (două/zi), a consumat un iaurt cu o pâinică de cereale, fără adaos de zahăr, sau o ridiche cu un cub de brânză telemea. Nu a mâncat deloc cartofi, nici smântână.