De Daniel Ionașcu,

Anterior, Commerzbank a derulat negocieri cu Deutsche Bank, un alt grup german, dar acestea au căzut. Statul german deține un pachet de 15,5% din Commerzbank, după ce a salvat banca de la faliment în cursul crizei financiare din 2008-2009.

De partea cealaltă, statul olandez a injectat 10 miliarde de euro în ING tot toiul crizei. Comisia Europeană a pus drept condiție separarea diviziei de asigurări, numită acum NN. Între timp, ING a plătit înapoi ajutorul.

Ministrul olandez de Finanţe, Wopke Hoekstra, şi Joerg Kukies – adjunctul ministrului german de Finanţe, au discutat această posibilitate în luna mai când s-au întâlnit la Berlin, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Pe lângă ING, și banca italiană Unicredit vrea să fuzioneze cu Commerzbank.

ING este prezentă în România, fiind una dintre cele mai mari bănci din țară. Aceasta a fost criticată în ultima vreme din cauza căderilor foarte dese ale sistemului de internet banking.

Banca a fost amendată cu 20.000 de lei, de ANPC, după ce a dublat tranzacțiile pentru 225.000 de clienți din România dintr-o eroare, fără să-i anunțe.

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."
GSP.RO

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."