Consiliul General al Municipiului București a aprobat marți inițierea programului „Parteneriat între generații în municipiul București”. Programul are ca scop sprijinirea studenților care stau cu chirie în București, prin oferirea unor burse în valoare de 500 de lei pe lună, pentru acoperirea sumei necesare plății cazării și întreținerii.

Pentru a primi aceste burse, studenții trebuie să îndeplinească anumite condiții. Dacă tinerii stau în gazdă la bătrâni, aceștia trebuie să-i ajute la procurarea medicamentelor și, o dată pe sătpămână, să îi ajute să se deplaseze la prieteni sau la un spectacol. O altă modalitate prin care se pot califica în programul „Parteneriat între generații” și beneficia de bursa lunară este să facă meditațioi cu elevii din familia care nu au posibilitatea să achite cursuri suplimentare la limbi străine, calculator, română, matematică.

Proiectul a fost aprobat cu 32 de voturi pentru, 10 abțineri și 5 voturi împotrivă.

„Acest proiect s-a concretizat ca urmare a solicitării venite din partea studenţilor, pentru a fi sprijiniţi de Municipalitate în sensul depăşirii unor probleme financiare. Aşa cum ştim, seniorii au nevoie de îngrijire, au nevoie de companie, iar studenţii au nevoie de bani, pentru că nu toţi lucrează, nu toţi provin din familii care au resurse financiare”, a explicat primarul Gabriela Firea.

Studenții care vor să solicite intrarea în program trebuie să trimită un mail pe adresa [email protected] După evaluarea tuturor aplicanților, Municipalitatea va calcula și bugetul pe care îl va aloca programului.

 

 

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile