MENIU CAUTĂ

Alegeri SUA 2016 | Barack Obama a făcut apel la unitate, indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale

Distribuie

Barack Obama le-a transmis americanilor un mesaj în care a făcut apel la unitate, indiferent de rezultatul final al alegerilor prezidențiale.

Barack Obama a spus, într-un mesaj video transmis pe Twitter Buzzfeed News, că americanii nu ar trebui să se considere democrați sau republicani, ci mai degrabă cu toții americani. Președintele a îndemnat lumea să meargă la vot nu numai pentru a alege viitorul conducător al țării, ci și pentru a alege membrii Senatul și ai Camerei Reprezenanților.

Referitor la campania electorală a celor doi candidați în cursa pentru Casa Albă, Obama a descris-o ca fiind „epuizantă, stresantă și uneori de-a dreptul stranie”. Președintele american a îndemnat poporul să rămână unit indiferent cine va câștiga alegerile prezidențiale și a încheiat mesajul într-o notă optimistă. „Orice s-ar întâmpla, soarele va răsări de dimineață, iar America va rămâne cea mai mare națiune”.

 

Barack Obama a votat anticipat, cu o lună înaintea alegerilor. Președintele american a votat, firește, cu Hillary Clinton, pe care a susținut-o în campania electorală. De altfel, Obama a fost alături de Hillary Clinton în ultimul ei eveniment din campania electorală. În ziua alegerilor, Obama a jucat baschet, respectând astfel o tradiție pe care a început-o după campania din 2008.

Alegeri SUA 2016 – LIVE TEXT

SUMAR:

Citește mai multe despre Barack Obama și Alegeri pe Libertatea.

Comentarii