MENIU CAUTĂ

Alegeri SUA 2016 | Barack Obama a jucat baschet în ziua alegerilor

Distribuie

Barack Obama a început ziua alegerilor din SUA cu un meci de baschet. Președintele american respectă astfel o tradiție, pe care a început-o după campania din 2008, relatează The Washington Post.

LIVE TEXT | Americanii își aleg președintele. Clinton, creditată cu 90% şanse să îl învingă pe Trump

Barack Obama pare să fie un președinte superstițios. El a început ziua alegerilor cu un meci de baschet. Actualul lider de la Casa Albă a părăsit dimineață Casa Albă și a mers la un gimnaziu în Fort McNair, în Districtul Columbia, către ora locală 8.00.

Barack Obama a purtat haine ușoare, închise la culoare, o șapcă și pantofi sport, în timp ce ținea în mână o cafea. Nu este clar însă cu cine va juca președintele american baschet.

Acesta respectă astfel tradiția pe care a început-o după campania din 2008. Totodată, în 2012, în ziua în care a fost reales, el a jucat baschet, iar printre colegii săi de echipă s-a aflat fostul jucător de la Chicago Bulls Scottie Pippen.

Liderul de la Casa Albă a ales să voteze anticipat. El și-a exprimat votul luna trecută în statul său, Illinois. Alegerea lui Barack Obama privind succesorul său la Casa Albă nu este deloc secretă. Șeful statului a făcut o campanie agresivă în favoarea fostului său secretar de stat Hillary Clinton. De altfel, el a participat la un miting din Philadelphia al democratei, alături de soția sa, Michelle.

Totodată, în timpul campaniei, el l-a criticat pe republicanul Donald Trump, despre care a spus că nu este ”capabil” să dețină funcția de președinte al SUA.

SUMAR:

Citește mai multe despre Barack Obama, Hillary Clinton și Alegeri pe Libertatea.

Comentarii