Mergi direct la conținut »
Bărbat închis 17 ani pe nedrept pentru că semăna perfect cu autorul unui jaf
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Bărbat închis 17 ani pe nedrept pentru că semăna perfect cu autorul unui jaf

Bărbat închis 17 ani pe nedrept pentru că semăna perfect cu autorul unui jaf

Un bărbat închis 17 ani pe nedrept, doar pentru că semăna și avea același nume cu autorul unui jaf de bijuterii, cere acum 1,3 milioane de dolari despăgubire, scrie The Sun.

Richard Anthony Jones din Kansas City a fost eliberat anul trecut, după ce un judecător a stabilit că fusese condamnat pe nedrept. Bărbatul a petrecut 17 ani în închisoare pentru un jaf pe care nu îl comisese.

Acum, a depus o petiție prin care solicită 1,3 milioane de dolari compensație din partea statului Kansas – în jur de 75.000 de lire sterline pentru fiecare an petrecut în închisoare.

Tatăl a două fete, bărbatul cere și asistență financiară pentru școlarizare, locuință și consiliere. „Am pierdut o mare parte din viața mea, pe care nu o mai pot recupera niciodată. Încerc doar să fiu stabil în viața mea de zi cu zi. Încă mă mai confrunt cu procesul de tranziție”, a declarat bărbatul.

Richard Ainsworth, avocatul lui Jones, a declarat că speră să obțină un certificat de nevinovăție și de despăgubire, astfel încât bărbatul să poată „să își continue în sfârșit viața”.

Jones a fost închis pentru jaf armat în 1999, după ce un martor ocular l-a identificat drept hoțul care a comis atacul. Cu toate acestea, în timp ce se afla în închisoare, ceilalți deținuți au remarcat în mod constant cât de bine seamănă cu un bărbat cunoscut sub numele de Ricky Amos.

Un bărbat a murit la spitalul din Alba unde a venit cu gâtul umflat. Acuzațiile familiei
Recomandări

Un bărbat a murit la spitalul din Alba unde a venit cu gâtul umflat. Acuzațiile familiei

În urmă cu doi ani, însă, a aflat că acest bărbat, cu care seamănă perfect și care are același prenume cu el, este și el închis. Atunci a contactat reprezentanții Project Midwest Innocent, o organizație non-profit care oferă servicii juridice condamnaților nevinovați, și le-a spus că acela ar putea fi adevărat autor al jafului armat.

Mai târziu, s-a dovedit că nu existau probe fizice sau de ADN care să-l lege pe Jones la jaf, iar în cele din urmă a fost eliberat.


Citește și: VIDEO/ A supravieţuit atacurilor turcilor, dar nu şi nepăsării statului. Castelul Martinuzzi, o ruină plină de legende


 

Close
Închide
  Close