De Cristina Radu,

Spania a anunțat luni aproape 33.000 de pacienți confirmați cu COVID-19 și 2.200 de morți. Cel puțin 462 de persoane au murit în ultimele 24 de ore. Din 13 martie, a intrat în ”stare de alertă” și a aplicat, treptat, reguli stricte de distanțare socială.

Cetățenii mai pot ieși din case doar pentru a cumpăra alimente sau medicamente, pentru a-și plimba câinele și pentru a merge la muncă, dacă este absolut necesar. Nu mai au voie nici să iasă la alergat sau pe bicicletă.

Nu toți spaniolii acceptă regulile impuse de autorități. Bărbatul de 77 de ani a ieșit pe străzile Madridului ca să joace Pokemon GO, o aplicație bazată pe realitatea augumentată pentru care jucătorii trebuie să folosească GPS-ul și să se plimbe prin oraș pentru a prinde pokemoni.

Polițiștii l-au prins și i-au dat amendă.

„Vânătoarea de pokemoni, dinozauri sau altă creatură magică este interzisă pe durata stării de urgență. Nu căuta scuze și #staiacasă”, a fost mesajul postat pe Twitter de poliția din Madrid.

Amenda primită de spaniolul care vâna pokemoni. Foto: Policia Municipal de Madrid / Twitter

Spaniolul nu este prima persoană care încalcă restricțiile pentru o vânătoare de pokemoni. Deși Italia este un focar de coronavirus, un bărbat din San Fermo, un orășel din provincia Como, a ieșit din casă cu tot cu fiica lui ca să prindă pokemoni.

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres