Sătenii din Oiejdea spun că, deși dădea impresia că trăiește într-o sărăcie lucie, bătrânul dormea, la propriu, pe un munte de bani. Anchetatorii au descoperit peste 36.000 de lei, bani ascunși sub salteaua patului în care pensionarul dormea.

O parte dintre bani au fost roși de șobolanii care mișună prin gospodăria plină cu gunoaie, relatează alba24.

Bătrânul de 71 de ani era invalid, după ce rămăsese fără ambele picioare în urma unei operații din urmă cu câțiva ani.

Din spusele vecinilor, pensionarul locuia împreună cu fiul său, Cosmin. Bărbatul de 39 de ani și tatăl său trăiau într-o mizerie greu de imaginat, motiv pentru care gospodăria se umpluse de șobolani care mișunau inclusiv prin casă.

Într-un frigider din gospodărie, criminaliștii au găsit cadavrul bărbatului acoperit cu pătură. Potrivit sursei citate, pensionarul ar fi murit pe 10 decembrie 2018 și a fost pus acolo de fiul acestuia, care s-ar fi pierdut cu firea.

„Poate îi era frică să nu îl muște șobolanii”, a spus un vecin.

Fără să dea nimic de bănuit, Cosmin și-a văzut de viață ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Vecinii povestesc că bărbatul chiar a ieșit de Revelion cu o sticlă de bere pentru a sărbători.

Cel care a dat alerta a fost poștașul care era singura persoană care avea acces în casă, în afara fiului. Întrebat unde este tatăl său, Cosmin ar fi spus că părintele a plecat la o rudă „până se încălzește afară”.

Angajatul Poștei a intrat atunci la bănuieli. Nu l-a găsit pe bătrân cu zilele și a luat legătura cu o mătușă care a alertat Poliția.

Cazul bătrânului găsit mort în frigider a intrat în atenția autorizăților. Cu ambele picioare amputate, pensionarul a fost lăsat în grija fiului său, el însuși cu probleme legate de alcool. Bărbatul de 39 de ani ar fi primit o indemnizație pentru însoțitor de persoană cu handicap, iar bătrânul încasa și el o pensie de aproape 2.500 de lei.

Fiul pensionarului a fost reținut pentru profanare de morminte. Între timp, legiștii vor efectua necropsia trupului găsit în frigider pentru a stabili cauza decesului.


Citește și Cum a învățat Donald Tusk limba română în două zile. Românul care a tradus discursul: „Am făcut o înregistrare audio”


 

Urmărește-ne pe Google News