De Simona David,

Serbia este țara în care se înregistrează cele mai multe decese din cauza aerului poluat, arată Global Alliance on Health and Pollution – citată de bbc.com. Deși nu este singurul stat european care se confruntă cu o astfel de problemă, în Serbia, ”smogul de iarnă” a devenit un real pericol. Cu așa ceva se mai confruntă, de altfel, și alte țări din Balcanii de Vest.

Pentru a scădea gradul de poluare, unii consideră că mersul pe bicicletă ar putea fi o soluție. Dar și aici este o problemă. Mersul pe bicicletă a devenit un sport extrem tocmai din cauza traficului aglomerat și a poluării.

Situația din București ”este mult mai tragică”

Și la noi sunt mari probleme cauzate de poluare. Recent, ministrul Mediului, Costel Alexe, spunea că există o ”asociere certă între zonele poluate cu PM 10 și incidența infarctului miocardic”. Și bolile cardiovasculare sunt cauzate tot de poluare, spune ministrul.

În momentul de față, și Iași, și Brașov au înțeles că au nevoie de aceste rapoarte privind starea de sănătate a populației, raport pe care Bucureștiul îl are astăzi și care spune foarte clar că avem asociere certă în ceea ce înseamnă zonele cu poluare, cu PM 10, și incidența cazurilor de infarct miocardic și a tuturor celorlalte boli cardiovasculare. Toate cele trei orașe recunosc că au depășit nivelul de poluare admis, dar situația din București este ”mult mai tragică”.

Ministrul Mediului:

Citeşte şi:

Și-a vândut părul pentru a-și hrăni copiii

Compania Municipală Turistică Bucureşti dă un contract de peste 340.000 de lei către un beneficiar secret

Valeriu Zgonea, condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente