De Gabriela Boceanu,

Pericol de cancer!

Becurile economice de tip CFL emană substanţe chimice care cauzează cancer, au anunţat oameni de ştiinţă germani. Cercetătorii au precizat că aceste becuri nu trebuie lăsate aprinse pentru perioade lungi de timp sau amplasate lângă capul unei persoane, întrucât emană substanţe toxice.
Becurile economice nu trebuie folosite de către adulţi pentru a citi, nici nu trebuie ţinute lângă capul copiilor, mai spus experţii: substanţele chimice sunt degajate sub formă de abur. Printre ele se numără fenolul, o otravă letală, injectată de către nazişti victimelor din lagărele de concentrare, dar şi naftalină şi stiren. Testele arată că materialele folosite la fabricarea becurilor sunt probabil responsabile pentru efectele lor secundare dăunătoare.
Noile becurile emit un spectru luminos ceva mai apropiat de cel al luminii naturale (în comparaţie cu cel „gălbui” al becurilor clasice), ce păcăleşte corpul uman, inhibând astfel producţia nocturnă a hormonului numit melatonină. Melatonina ne protejează de câteva tipuri de cancer, printre care cel mamar şi de prostată. Acest hormon este influenţat decisiv de ceasul biologic.

Soluţia

Din toate aceste motive, pentru un consum optim de energie electrică, este recomandată varianta folosirii becurilor economice de tip LED, susţine www.financiarul.ro.
 

Serena Williams - Maria Sharapova, meciul șoc de la US Open. „Nu voi mai pierde vreodată în fața acelei ticăloase!”
GSP.RO

Serena Williams - Maria Sharapova, meciul șoc de la US Open. „Nu voi mai pierde vreodată în fața acelei ticăloase!”