De Iulian Budușan,

Belgia a înregistrat miercuri un record de 309 de noi cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, a anunţat joi un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii belgian, numărul total al cazurilor confirmate de COVID-19 ajungând la 1795, relatează agenţia Reuters şi cotidianul La Derniere Heure.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Şapte noi decese au fost consemnate miercuri în Belgia din cauza epidemiei COVID-19, ceea ce aduce numărul cazurilor fatale la 21 de la începutul epidemiei.

Dintre noile cazuri de contaminare înregistrate miercuri, 145 au fost consemnate în Flandra, 48 la Bruxelles şi 95 în Valonia.

În spitalele belgiene se află internaţi 634 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dintre care 130 se află în unităţi de terapie intensivă.

Începând din 13 martie, 155 de pacienţi ce fuseseră contaminaţi cu noul coronavirus au fost externaţi din spitalele din Belgia.

Medicul Emmanuel André, purtător de cuvânt interfederal, a reamintit că pentru respectarea măsurilor de distanţare socială o singură persoană din fiecare familie trebuie să iasă pentru a cumpăra alimentele şi medicamentele necesare.

El a cerut populaţiei să nu poarte măştile sanitare pe stradă. Purtarea măştilor nu este necesară dacă toată lumea respectă distanţa socială, măsură impusă de guvern. Măştile sunt rezervate personalului medical, adaugă sursa citată.

Cercetători şi experţi în domeniul sănătăţii din China se grăbesc să anunțe că cea mai grea perioadă a pandemiei de coronavirus a luat sfârșit.

Autoritățile din Namibia au raportat, până în acest moment, două cazuri de infectare cu noul coronavirus, cei doi pacienți fiind cetățeni români, soț și soție, veniți din Spania.

Negociatorul șef al UE pentru Brexit, francezul Michel Barnier, a anunțat că este infectat cu noul coronavirus.

Citeşte şi:

China anunță deja sfârșitul perioadei dificile, chiar dacă există avertismente despre un posibil nou val pandemic

Primele două cazuri de infecție cu noul coronavirus în Namibia: Ambii sunt români. Veniseră din Spania

Michel Barnier, înalt oficial UE, testat pozitiv cu coronavirus: ”Vom trece prin asta împreună”

„Un model Playboy vrea să cumpere o echipă din România. Cel mai HOT agent din lume”. Ce scrie presa britanica despre Anamaria Prodan
GSP.RO
„Un model Playboy vrea să cumpere o echipă din România. Cel mai HOT agent din lume”. Ce scrie presa britanica despre Anamaria Prodan
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși