Procurorii italieni îl acuză pe fostul premier că i-a plătit de-a lungul anilor 157.000 euro lui Mariano Apicella, un cântăreţ din Napoli, pentur a depune mărturile falsă în procesul său.

De asemenea, artistul care a acompaniat cu chitara sa numeroase petreceri organizate de miliardarul italian, este trimis la rândul său în judecată în calași proces.

În urma scandalului Rubygate, numit așa după numele tinerei marocane Karima El-Mahroug, zisă Ruby, Berlusconi a fost condamnat în primă instanţă la 7 ani de închisoare pentru prostituţie cu minore şi abuz de putere, fiind însă achitat definitiv de Curtea de Casaţie, în martie 2015.

Parchetul torinez a cerut miercuri, la rândul său, trimiterea în justiţie a lui Silvio Berlusconi, decizia urmând să fie anunţată la 1 iunie.

Noua tirmitere în judecată vine la doar câteva zile după ce fostul şef de guvern italian Silvio Berlusconi, condamnat în august 2013 la o pedeapsă de ineligibilitate pentru fraudă fiscală, a primit o decizie de ”reabilitare” emisă de tribunalul din Milano.

Instanța milaneză a decis ”reabilitarea” lui Berlusconi, care ”şterge toate efectele” condamnării sale pentru fraudă fiscală în 2013. Miliardarul, în vârstă de 81 de ani, ar fi trebuit să aştepte în mod normal până în 2019 pentru a fi autorizat să se prezinte în faţa electoratului, precizează persa italiană, adăugând că decizia a venit vineri, cu o lună mai înainte decât data prevăzută.


EXCLUSIV. Cum vor arăta fântânile de la Unirii, după modernizare


 

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă