Mergi direct la conținut »
Bitcoin a trecut de 4.000 de dolari pe unitate. În acest an, moneda virtuală a crescut cu 300% - VIDEO
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Bitcoin a trecut de 4.000 de dolari pe unitate. În acest an, moneda virtuală a crescut cu 300% - VIDEO

Bitcoin a trecut de 4.000 de dolari pe unitate. În acest an, moneda virtuală a crescut cu 300% – VIDEO

Moneda digitală Bitcoin a depășit 4.000 de dolari pe unitate pentru prima oară, aceasta urcând cu 17% de vineri până astăzi, datorită optimismului privind creșterea vitezei de tranzacționare, care va duce la popularizarea tot mai mare a acestei soluții de plată, scrie Bloomberg.

De Daniel Ionașcu,

La ora 15.26, Bitcoin era 4.219 dolari pe unitate, iar ulterior a depășit valoarea aurului. Un plan privind creșterea vitezei de executare a fost pus în practică recent, iar din Bitcoin s-a separat recent o altă monedă virtuală, numită Bitcoin Cash.

Concomitent, Coinbase – o bursă pe care se pot tranzacționa monede digitale – a primit o finanțare de 100 de milioane de dolari și a fost evaluată la un miliard de dolari de către investitori, conform Reuters.

De la începutul acestui an, valoarea Bitcoin a crescut cu 300%, după ce în data de 5 ianuarie aceasta era cotată la doar 985 de dolari bucata, conform Business Insider. Cererea vine în special din Japonia, Coreea de Sud și China, unde populația încearcă să găsească surse alternative de plasare a economiilor. Probă

Planul Microsoft de a crește viteza de tranzacție

De asemenea, Microsoft a anunțat joia trecută că a dezvoltat o tehnologie care va face sistemele bazate pe blockchain, care stă la baza utilizării monedelor virtuale, să fie mult mai rapide, potrivit Reuters. Numită Coco, de la Confidential Consortium, aceasta va face tranzacțiile de 100 de ori mai rapide. De asemenea, acestea vor fi mai private. Tehnologia Microsoft poate procesa 1.600 de tranzacții pe secundă. Spre comparație, sistemele companiei de carduri Visa pot procesa 24.000 de tranzacții pe secundă, potrivit Reuters.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

Microsoft va face disponibilă tehnologia sa gratuit, sperând ca aceasta va duce ulterior mai departe la creșterea vânzărilor pentru sistemele sale de cloud computing. Alături de Microsoft, în consorțiu se mai găsesc și producătorul de procesoare Intel, , dar și gigantul bancar JP Morgan.

Acestea sunt compatibile cu altă monedă virtuală, Ethereum.

Investitorii care pariază pe Bitcoin speră că o viteză sporită de procesare a tranzacțiilor va duce la mai multe tranzacții, deci la o adopție pe scară mult mai largă a monedelor virtuale.

Ce este Bitcoin?

Monedele virtuale au debutat în 2009 odată cu lansarea Bitcoin, care folosește elemente de criptografie.

Acesta a fost ”inventat” de enigmaticul Satoshi Nakamoto. Nemulțumit de faptul că băncile centrale din întreaga lume scădeau dobânzile și depreciau monedele naționale în toiul crizei economice, Nakamoto a venit cu ideea de a inventa o monedă care să nu fie sub controlul băncilor centrale pentru a nu fi ”sărăciți” cei cu economiile în depozite bancare.

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania
Recomandări

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania

 

Mai exact, toate tranzacțiile sunt înregistrate în așa-numitul ”blockchain”, care reprezintă un ”lanț” ale cărui ”zale” consemnază toate tranzacțiile efectuate.

Acestea sunt verificate de o rețea de calculatoare, care trebuie să rezolve o serie de calcule complexe. Calculatoarele nu se află într-o locație centrală, ci fiecare utilizator își poate folosi propriul calculator. Rezolvarea de probleme matematice previne frauda.

De asemenea, cantitatea de monede este limitată, tocmai pentru a prezerva valoarea, spre deosebire de băncile centrale din întreaga lume, care pot porni oricând ”tiparnița” de bani. Cantitatea totală de Bitcoin este limitată la 21 de milioane de unități, din care 16,5 milioane erau deja ”minate” până sâmbătă.

Andreea Berecleanu, prima reacție după ce a fost înlocuită la Observator. „Nu voi accepta situații impuse”
Recomandări

Andreea Berecleanu, prima reacție după ce a fost înlocuită la Observator. „Nu voi accepta situații impuse”

 

O altă caracteristică a Bitcoin este că tranzacțiile sunt anonime, adică nu se știe între cine și cine se fac.

Cine este Satoshi Nakamoto nu a putut fi stabilit niciodată în mod clar. Mai multe persoane au afirmat că ei sunt creatorul Bitcoin, dar nu au adus niciodată dovezi.

Investițiile în Bitcoin sau monedele digitale sunt, însă, foarte riscante, ca orice activ nou. De asemenea, acestea au fost arătate cu degetul pe motiv că prin intermediul tranzacțiilor, care sunt anonime, sunt finanțate grupuri de traficanți de droguri, de arme și chiar teroriști, și pot avea loc și fraude.

Bitcoin este, în esență, un fel de PayPal cu valoare proprie, fără a avea bănci ca intermediari. Practic, este, în același timp, atât o monedă, cât și un mijloc de tranzacționare, dar ”scăpat” de orice fel de control al vreunui stat sau autorități.

Citește și: EXCLUSIV/ Asasinul cu ciocan a scăpat de pușcărie. Tânărul care și-a căsăpit părinții a fost internat pe viață într-un spital pshiatric

Citește și: Un polițist s-a sinucis cu arma din dotare, în Gorj. Gest extrem în casa părintească | FOTO

Close
Închide
  Close