MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2018 17:23 , de Daniel Ionașcu

BNR a respins tranzacția prin care OTP urma să preia Banca Românească

Distribuie

Banca Națională a României a respins tranzacția prin care OTP urma să preia Banca Românească de la grupul elen National Bank of Greece, scrie BankingNews.ro.

Cea mai recent respingere din partea BNR vine tocmai din urmă cu 10 ani, când BNR a refuzat să autorizeze banca ce urma să fie deschisă de către George Becali.

'Publicația online www.bankingnews.ro a intrat în posesia unor informații despre problemele pe care le întâmpină înțelegerea dintre OTP Bank și National Bank of Greece, acționarul Banca Românească, care s-a materializat prin anunțarea acordului de preluare din data de 27 iulie 2017. OTP Bank preciza atunci că a ajuns la un acord cu National Bank of Greece pentru achiziționarea unui pachet de 99,28% de acțiuni ale instituției de credit locale, finalizarea tranzacției urmând să aibă loc la începutul anului 2018.

Surse de încredere din industria bancară din România au confirmat publicației online www.bankingnews.ro faptul că Banca Națională a României nu a autorizat dosarul tranzacției, analiza nefiind încheiată și fiind puține șanse pentru avizarea acestei convenții dacă nu vor fi întrunite anumite condiții solicitate de Banca Centrală', arată publicația citată.

OTP a preluat anterior și Millenium Bank. Tranzacția dintre OTP și National Bank of Greece fusese aprobată de către Consiliul Concurenței.

Loading...
Comentarii