Mergi direct la conținut »
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Băncii Românești de către OTP Bank. Ce se întâmplă cu creditele și conturile clienților
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Băncii Românești de către OTP Bank. Ce se întâmplă cu creditele și conturile clienților

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Băncii Românești de către OTP Bank. Ce se întâmplă cu creditele și conturile clienților

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Băncii Românești de către OTP Bank. Banca Românească este subsidiară a grupului elen National Bank of Greece.

De Daniel Ionașcu,

Atât OTP Bank România, cât şi Banca Românească SA, activează în domeniul serviciilor financiare şi bancare.

Activele româneşti ce fac obiectul tranzacţiei sunt aferente sucursalei din Londra, respectiv ale filialei din Malta aparţinând National Bank of Greece SA.

Consiliul Concurenței a ajuns la concluzia că operațiunea nu va duce la obstacole semnificative în calea concurenței.

Grupul elen National Bank of Greece a fost naționalizat de către stat în timpul salvării Greciei de la faliment, alături de celelalte mari bănci grecești, respectiv Eurobank, Piraeus și Alpha Bank. Ca parte a ajutorului de stat, acestea trebuie să se retragă din Balcani pentru a-și consolida capitalul.

Banca Transilvania preia Bancpost, un fond de investiții vânează Piraeus Bank

Astfel, și celelalte filiale de bănci grecești din România sunt scoase la mezat.

Bancpost, subsidiară a Eurobank, este deja în curs de a fi preluată de către Banca Transilvania. Aceasta a finalizat în 2016 preluarea Volksbank.

În privința subsidiarei din România a Piraeus Bank, fondul american de investiții JC Flower este interesat de preluarea acesteia.

Close
Închide
  Close