Mergi direct la conținut »
Boala provocată de ploaie, care nu  poate fi tratată şi distruge complet strugurii. Ce spun specialiștii
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Boala provocată de ploaie, care nu poate fi tratată şi distruge complet strugurii. Ce spun specialiștii

Boala provocată de ploaie, care nu poate fi tratată şi distruge complet strugurii. Ce spun specialiștii

Boala provocată de ploaie, care nu  poate fi tratată şi distruge complet strugurii. Specialiștii sunt în alertă, după ce în această vară a plouat foarte mult, iar agricultura are de suferit.Este vorba despre mucegaiul cenușiu, care odată instalat, se întinde cu repeziciune.

Adrian Porumb, viticultor a spus ce se întâmplă de fapt.” Ca o cauză principală sunt ploile care vin zi de zi, zi de zi, nu ştim nici noi cum să le mai întreţinem şi ce să le facem. Odată instalată, boala nu mai poate fi oprită. Poate fi prevenită, însă, dar tratamentul este costisitor: 400 de lei pentru un hectar„.

” Noi am intrat şi am stropit pentru că avem o flotă destul de marere de utilaje. Şi acolo unde ciorchinele are o boabă sau două, se extinde, potrivit Digi24. Au fost afectați de făinare, i-a bătut piatra, acum a intrat mucegaiul, producția s-a cam dus”, a spus  Sorin Marin, directorul SCDVV Pietroasele. Specialiştii spun că recolta de struguri va fi sub aşteptări anul acesta.

Citește și

Mesajul unei poliţiste din Vaslui pentru „contribuabilii care îi plătesc salariul”: „Nimic nu mă enervează mai mult decât pulifricii ăştia”

 

 

Close
Închide
  Close