Mergi direct la conținut »
Cum s-au evaporat, miercuri, 100 de miliarde de dolari din averile bogaților lumii
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Cum s-au evaporat, miercuri, 100 de miliarde de dolari din averile bogaților lumii

Cum s-au evaporat, miercuri, 100 de miliarde de dolari din averile bogaților lumii

Turbulențele înregistrate miercuri pe Bursa din New York au făcut ca cei mai bogaţi 500 de oameni ai lumii să piardă într-o singură zi aproape 100 de miliarde de doalri, scrie Bloomberg.

Turbulențele înregistrate miercuri pe bursă sunt al doilea declin semnificativ înregistrat într-o singură zi în 2018, precedentul fiind înregistrat în februarie.

Bloomberg Billionaires arată că Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume în acest moment, a pierdut 9,1 miliarde de dolari, după ce acţiunile retailerului online au înregistrat cel mai semnificativ declin din ultimii doi ani. El are însă, în continuare, cea mai mare avere din lume – 145,2 miliarde de dolari.

Alți miliardari care au înregistrat pierderi semnificative sunt preşedintele Berkshire Hathaway, Warren Buffett, a pierdut 4,48 miliarde de dolari, iar co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este mai sărac cu 2,50 miliarde de dolari.

Bernard Arnault, cel mai bogat om din Europa, a pierdut 4,5 miliarde de dolari, rămânând cu o avere de 66,9 miliarde de dolari. Pe lângă această valoare, proprietarul brandurilor de lux Louis Vuitton, Guerlain şi Givenchy, a mai pierdut încă 3,5 miliarde de dolari, vineri, după apariţia zvonurilor privind înăsprirea controalelor la frontieră, acţiune menită să reducă importurile neautorizate de bunuri în China.

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă
Recomandări

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă

Cei mai afectaţi au fost miliardarii americani, ei au pierdut 54,5 miliarde de dolari, mai mult decât orice altă ţară inclusă în indicele Bloomberg Billionaires, scrie Agerpres.

Bursa de pe Wall Street a închis şedinţa de miercuri în scădere puternică, înregistrând cel mai semnificativ declin din ultimele opt luni, investitorii fiind îngrijoraţi de majorarea ratelor dobânzilor bondurilor americane şi de încetinirea economiei mondiale. Şi pieţele bursiere europene au deschis joi în scădere cu aproximativ 1,5%.


Citește și: Respins de femeia pe care o iubea, un bărbat din Timișoara a făcut un gest care i-a adus DIICOT-ul pe cap


Close
Închide
  Close