Mergi direct la conținut »
Bogdan Hossu, despre transferul contribuțiilor: Peste 200.000 de angajaţi din IT vor avea salarii nete mai mici
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Bogdan Hossu, despre transferul contribuțiilor: Peste 200.000 de angajaţi din IT vor avea salarii nete mai mici

Bogdan Hossu, despre transferul contribuțiilor: Peste 200.000 de angajaţi din IT vor avea salarii nete mai mici

Liderul Confederaţiei Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a afirmat, astăzi, că peste 200.000 de angajaţi din domeniul IT vor avea salarii nete mai mici, dacă transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se va realiza.

„Ceea ce se întâmplă acum este doar vârful aisbergului la o măsură care are implicaţii multiple şi care nu a fost pregătită temeinic. Sunt mai mute aspecte de care decidenţii politici nu au ţinut cont şi vor exploda în următoarea perioadă, când se vor aplica. Este clar că din cauza noilor măsuri pe care Guvernul le-a luat, peste 200.000 de angajaţi vor avea de suferit. Este vorba de angajaţii din domeniul IT, care în prezent beneficiază de o facilitate fiscală şi care va dispărea potrivit noilor reguli ale guvernanţilor. De asemenea, şi angajaţii din companiile care se află în insolvenţă vor avea salarii nete mai mici”a declarat, pentru Mediafax, Bogdan Hossu.

Afirmația liderului sindical vine să contrazică cele spuse anterior de liderul PSD Liviu Dragnea, care a dat asigurări că salariile angajaților nu vor avea de suferit în urma acestei măsuri. 

Premierul Mihai Tudose a precizat, marţi, la Parlament, că transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se va face prin OUG, care urmează a fi adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, ora 15.00.

CITIȚI ȘI:

REPORTAJ EXCLUSIV/ Adevărul crunt despre românul găsit inconștient într-o curte din Londra: ”Am fost bătut încontinuu 14 ore și ținut cu capul în hazna” (FOTO&VIDEO)

REPORTAJ/ „Foaie verde de măcriș, haide lume la Petriș!”. Invitația inedită a frumoasei primărițe Irina Onescu de 1 Decembrie

REPORTAJ/ A fascinat o lume întreagă cu ochii lui albaștri. Mario Busuioc, cel mai frumos băiețel al planetei, se visează chirurg, inginer sau navigator. FOTO

 

Close
Închide
  Close