MENIU CAUTĂ

VIDEO/ Bogdan Stănescu, la Interviurile Libertatea LIVE

Distribuie

Interviu Live, pe pagina de Facebook Libertatea.ro, marți, cu  Bogdan Stănescu, șeful Departamentului Consular al MAE, despre ridicarea vizelor pentru românii care călătoresc în Canada și ghidul consular de Sărbători.

Urmăriți aici interviul:

Am vorbit despre competențele Departamentului consular, în privința situațiilor în care românii rămân blocați pe aeroporturi, din cauza vremii nefavorabile, dar și despre extinderea rețelei consulare, la nivel internațional.

Șeful Departamentului consular al MAE a vorbit și despre informatizarea serviciului consular.

Cu un simplu telefon, te poți programa pentru orice problemă consulară ai. S-a înființat o aplicație pentru călătorii, iar pe site-ul MAE sunt prezentate toate informațiile privind călătoria în fiecare țară a lumii, ce documente ai nevoie la graniță și ce reguli trebuie respectate în zonele respective.

Bogdan Stănescu va vorbi și despre celula de criza a MAE, cum lucrează echipa de interventie, atunci când români se află în situații de pericol, în afara țării.

Recent, celula de criză a lucrat cu instituțiile din Caraibe, pentru scoaterea din zona uraganului IRMA a 25 de romani. Autoritățile române au luat legătura cu un post local de radio, si au reusit să contacteze grupul de români și să îi scoată din zona de pericol. 

Citește mai multe despre bogdan stanescu, Interviu și mae pe Libertatea.

Comentarii