Mergi direct la conținut »
Pacient bolnav de cancer, programat prea târziu la analize. Reacția cinică a unui secretar de stat: "A murit din cauză că nu a făcut CT?"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Pacient bolnav de cancer, programat prea târziu la analize. Reacția cinică a unui secretar de stat: "A murit din cauză că nu a făcut CT?"

Pacient bolnav de cancer, programat prea târziu la analize. Reacția cinică a unui secretar de stat: „A murit din cauză că nu a făcut CT?”

Cristian Grasu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a participat, ieri, la o dezbatere pe tema coplății serviciilor medicale private, prilej cu care a fost întrebat de un reporter Pro TV despre situația pacienților în stare gravă care sunt programați după luni de zile la analize medicale, iar unii chiar mor până atunci. Răspunsul acestuia a fost unul neașteptat.

De Dragoș Tănase,

Jurnalista Liliana Curea i-a prezentat secretarului de stat cazul unui pacient cu melanom, care a fost programat după trei luni la o tomografie computerizată (CT) cerebrală, având trimitere de la medicul de familie. Din nefericire, termen s-a dovedit a fi unul prea îndepărtat pentru pacientul bolnav de cancer, care a murit după o lună.

Dialogul dintre jurnalistă și Cristian Grasu, secretar de stat în cadrul MS

“Acel pacient avea nevoie de un CT cerebral și a fost programat în luna martie. A murit în ianuarie… Pacienții care au nevoie de analize să nu aștepte 3 luni… Au o trimitere de la medicul de familie, cum facem să o facă la timp?”, a fost întrebarea adresată de reporterul Pro TV.

“Puteți să îmi spuneți că a murit din cauză că nu a făcut CT? Noi aici ne-am întâlnit să dezbatem un lucru general, o lege, și acum vorbim de cazuri punctuale, singulare”, a răspuns cinic Cristian Grasu.

“Da, dar singular, nesingular, omul ăla a murit…”, a continuat reporterul Pro TV, moment în care Cristian Grasu a insistat cu întrebarea… “A murit din cauză că nu a făcut CT-ul?”.

FOTO & VIDEO – Știrile Pro TV


Citește și… Pentru cine lucrează Guvernul: pentru OMV Petrom sau pentru oameni?! Clanul Popescu din Târgoviște: soția cere din partea OMV Petrom, soțul aprobă din partea ANRM


 

Close
Închide
  Close