Pentru a se lăuda cu cel mai înalt brad natural de Crăciun din România, autorităţile locale braşovene au cumpărat unul care are 29 de metri şi 120 de ani.
Trunchiul bătrânului copac, tăiat de angajaţii direcţiei silvice de pe o pajişte din Poiana Braşov, are diametrul de 80 cm la un metru înălţime. Bradul va fi împodobit de municipalitate cu doi kilometri de ghirlande, 4.500 de beculeţe multicolore şi flash- uri, care se vor aprinde pe 6 decembrie, de Moş Nicolae, când Sărbătorile de iarnă vor fi declarate, în mod oficial, deschise.
Coniferul va fi ornat cu 4.500 de beculeţe
Lângă bradul de 120 de ani şi 29 de metri înălţime va fi amplasată o trăsură trasă de reni, iar în Parcul Nicolae Titulescu, lângă un alt arbore conifer de dimensiuni mult mai mici, vor fi aşezate două figurine reprezentând un Moş Crăciun şi un urs. De asemenea, fiecare intrare în parc va fi iluminată ornamental, iar pe alei vor fi amplasaţi alţi brazi mai mici.
Şi alte oraşe s-au pregătit de sărbătoare
Sibiu. Bradul de Crăciun, cumpărat de Primărie cu 2.000 de euro, a fost amplasat în Piaţa Mare la sfârşitul lunii trecute. Până după Revelion, copacul adus din localitatea Avrig va putea fi admirat de sibieni, dar şi de turişti. În plus, lângă brad s-au amenajat deja un patinoar în aer liber, cu o capacitate de 1.000 de oameni, un trenuleţ pentru copii şi tarabe cu produse tradiţionale de iarnă.
Suceava. Municipiul Suceava are haine de sărbătoare de vineri seara, de când a fost pornită instalaţia de iluminare a bradului amplasat în centrul oraşului. Sucevenii spun că arborele de 13 metri înălţime este cel mai frumos brad achiziţionat de autorităţile locale în ultimii ani.
Cluj. Autorităţile locale clujene au instalat bradul de Crăciun în centrul oraşului, cu o lună înainte de Sărbătorile de iarnă. Pomul are aproape zece metri înălţime, iar instalaţia de iluminare a acestuia va fi pornită astăzi, 1 Decembrie.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!