MENIU CAUTĂ

VIDEO | Discurs despre Brexit al premierului Theresa May, distrus de tuse și de un farsor

Distribuie

Un discurs care trebuia să-i relanseze cariera politică ar putea să i-o îngroape. Premierul britanic Theresa May și-a prezentat cu greu proiectele de reformă în fața colegilor din partidul conservator din cauza tusei și a unui comediant care i-a făcut o farsă. Evenimentul a fost marcant de momente la limita penibilului, iar zvonurile despre pleacarea ei din funcție s-au intensificat.

â

Theresa May s-a prezentat în fața conservatorilor pentru primul discurs major de după alegerile parlamentare anticipate din vară, când a riscat și a pierdut majoritatea absolută din Parlament.

Dar nimic nu a decurs cum trebuia. La început a fost întreruptă de către comediantul Simon Brodkin, cunoscut și ca Lee Nelson, care i-a înmânat un formular P45, pe care britanicii îl completează când părăsesc locul de muncă. Bărbatul i-a spus, în glumă, că a fost ideea ministrului de Externe Boris Johnson, despre care se crede că țintește funcția de prim-ministru.

După ce a depășit acest moment, Theresa May s-a luptat cu o tuse din cauza căreia s-a oprit de mai mult ori pentru a bea apă. La un moment dat a primit și pastile de gât din partea unui ministru. Anturajul premierului a explicat că acesta a răcit, dar și că interviurile și întâlnirile dese din ultima perioadă i-au afectat vocea.

Laura Kuenssberg, editor politic la BBC, scrie că, în Partidul Conservator, deja se discuta despre înlocuirea premierului Theresa May, iar ultima ei prestație a accelerat astfel de discuții.

Printre accesele de tuse, prim-ministrul a reușit să-și expună o parte dintre planuri, spunând că vrea să reînnoiască ,,visul britanic” și că-și dorește ca Marea Britanie să fie mai modernă și mai plină de compasiune. Totodată, ea le-a transmis cetățenilor din statele UE că sunt bineveniți în Regatul Unit, în ciuda Brexit-ului.

Citește mai multe despre Theresa May, BREXIT, farsa și tuse pe Libertatea.

Comentarii