De Ana Hațeg,

Mai mulți polițiști români au mers în Scoția pentru a acționa pe aeroportul din Glasgow și a ajuta autoritățile locale în gestionarea curselor aeriene „cu risc ridicat” venite din România.

Activitatea polițiștilor români a fost catalogată drept ”extrem de utilă” într-un raport al Poliției de Frontieră britanice, mai ales că românii au reprezentat anul trecut 91% din numărul pasagerilor a căror siguranţă a fost motiv de preocupare pentru autorităţile de pe aeroport.

Raportul citat de PA arată, însă, că parteneriatul a fost suspendat în februarie, iar acest lucru s-a datorat, în opinia personalului, incertitudinii legate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Echipa SAMS (de prevenire a sclaviei moderne) din Glasgow speră că el va putea reîncepe la un moment dat”, se arată în raportul Inspectorului-şef independent al frontierelor şi imigraţiei, publicat joi.

România este considerată o ţară „cu risc ridicat” de către poliţia de frontieră în ce priveşte nevoia de prevenţie a traficului de persoane.

Intervenţia poliţiştilor români a ajutat la depăşirea barierei lingvistice pentru personalul britanic. În plus, acesta le-a putut oferi sprijin pasagerilor identificaţi ca vulnerabili şi care aveau nevoie să contacteze autorităţile din România.

Pe parcursul anului 2018, Poliţia de Frontieră de pe aeroportul din Glasgow a identificat 121 de cazuri potenţiale de persoane traficate.

Citeşte şi:

DOCUMENTE DIN PRIMĂRIE! Firea a cheltuit 1,1 milioane de euro ca să facă publicitate spitalului de copii Gomoiu, construit cu supraevaluări ”cu 2.485%”!

Praful din atmosferă, criminalul nevăzut. Care sunt zonele din București unde poluarea este de peste patru ori mai mare decât limitele admise

Golgota imigrantului. Era director când a decis să plece în Germania: ”Am dormit în parcări și primii bani i-am câștigat săpând grădina unui fost subaltern din România”

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă