Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Brigitte Trogneux îl însoțește pe Emmanuel Macron în vizita oficială în România

Brigitte Trogneux îl însoțește pe Emmanuel Macron în vizita oficială în România

Brigitte Trogneux îl însoțește pe Emmanuel Macron în vizita oficială în România. Președintele francez ajunge astăzi în România, unde se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose. 

Președintele francez Emmanuel Macron vine joi în România, într-o vizită oficială în cadrul căreia se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose. Macron va fi însoțit și de soția sa, Brigitte Trogneux.

În Franța, calitatea sa de soție a președintelui Franței, Brigitte Trogneux primește un rol în viața publică, însă fără titlul de „prima doamnă”.

În documentul „Chartă a transparenței”, care definește atribuțiile soției președintelui,  se anunță că Brigitte Trogneux va avea un rol activ în societatea civilă, implicându-se în domenii precum persoanele cu dizabilită, educație, problemele femeilor, sănătate și egalitatea de sex. Are un birou a Palatul Elysee, doi consilieri prezidenţiali puşi la dispoziţia sa şi un secretariat. Nu va beneficia de vreo remuneraţie şi nici de cheltuieli de reprezentare ori buget propriu.

De altfel, nici francezii nu vor să o numească pe soția președintelui francez „Prima Doamnă”. Recent, peste 150.0o0 de persoane au semnat o petiție în care își manifestă dezacordul privind acordarea statutului de Primă Doamnă soției președintelui Emmanuel Macron.

Pe plan extern, Brigitte Trogneux l-a însoțit pe Emmanuel Macron la summit-ul NATO de la Bruxelles, din luna mai, și la summit-ul G20 de la Hamburg, din luna iulie, și la summit-ul G7 din Taormina, din luna iulie.


Citește și: Psihologul, despre despărțirea dintre Marcel Toader și Maria Constantin. Cum să te însori și să divorțezi de 6 ori lăsând în urmă scandaluri financiare

Close
Închide
  Close