Mergi direct la conținut »
Țara unde se vrea interzicerea vânzării băuturilor energizante către copii
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Țara unde se vrea interzicerea vânzării băuturilor energizante către copii

Bitanicii vor să interzica vânzarea băuturilor energizante către copii, potrivit unui anunţ făcut joi, 30 august, de autorităţile de la Londra, care invocă probleme de sănătate publică, transmite AgerpresBăuturile energizante conţin cantităţi mari de zahăr şi de cofeină şi sunt legate de obezitate şi de alte probleme de sănătate.

„În condiţiile în care mii de tineri consumă regulat băuturi energizante, care de multe ori sunt vândute la preţuri mai mici decât băuturile răcoritoare, ne vom consulta cu privire la interzicerea vânzării de băuturi energizante către copii”, conform unui comunicat dat publicităţii de premierul britanic Theresa May.

Adolescenţii britanici consumă cu aproximativ 50% mai multe băuturi energizante decât media europeană, se mai precizează în comunicatul semnat de Theresa May.

Guvernul britanic a deschis o consultare la nivel naţional, căutând să afle mai multe păreri despre acest subiect, printre care şi vârsta până la care ar trebui să se aplice această interdicţie.

Această măsură ar urma să se aplice doar în Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord fiind libere să-şi stabilească propriile politici în domeniu.

Măsura se va aplica băuturilor care conţin cel puţin 150 de miligrame de cofeină pe litru.

Și în România, comercianții nu vor mai avea voie să vândă băuturi energizante copiilor sub 18 ani. Cine încalcă această lege primeşte amenzi cuprinse între 5.000 şi 25.000 de lei.

Află totul despre cantitățile de glucide și zaharuri din băuturile energizante. În general, sunt pline de aditivi alimentari (E-uri).

Apoi vezi ce s-a întâmplat în creierul unui bărbat care a băut 25 de energizante în decurs de șase ore.


Citește și: VIDEO/ O tânără de 22 de ani aflată în stare vegetativă a fost plimbată între șase spitale din România și refuzată la unul pentru că “e țigancă și miroase urât!”


 

Close
Închide
  Close