Mergi direct la conținut »
Ce s-a întâmplat în creierul unui bărbat care a băut 25 de energizante în decurs de șase ore
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ce s-a întâmplat în creierul unui bărbat care a băut 25 de energizante în decurs de șase ore

Ce s-a întâmplat în creierul unui bărbat care a băut 25 de energizante în decurs de șase ore

Un bărbat de 56 de ani a făcut un experiment care aproape l-a costat viața: a băut 25 de doze cu băutură energizantă în mai puțin de șase ore.

Nick Mitchell, din Wakefield, West Yorkshire, a consumat băuturile într-una dintre serile de karaoke ținute într-un club. Deși oamenii i-a  atras atenția că energizantele conțin o doză mare de cofeină și nu este indicat să consume o cantitate atât de mare, bărbatul a băut nu mai puțin de 25 de energizante.

După ce a ajuns acasa, bărbatul, tată a trei copii, a început să aibă dureri mari de cap și a fost dus de urgență la spitalul Dewsbury. Aici doctorii au cofirmat că Nick suferea de hemoragie la nivelul creierului cauzată de supradoza de cafeină.

Bărbatul a avut nevoie de o serie de intervenții chirugicale, suferint mai multe mici atacuri cerebrale care l-au lăsat cu dificultăți în exprimare.

„Uitându-mă în urmă, a fost o nebunie să beau atât de mult, dar nu aveam idee că băuturile energizante sunt atât de periculoase”, a declarat Nick.

Băuturile energizante sunt un concentrat de substanţe stimulatoare care oferă rapid energie celor ce le consumă. Este bine de știut că o doză de băutură energizantă echivalează cu 5 cafele.


O mamă a unei fetițe de 2 ani nu a putut cumpăra medicamentelele pentru copilul ei din cauza scrisului ilizibil al doctorului


Close
Închide
  Close