De Ana Hațeg,

Ei au anunțat, însă, că o decizie privind data limită până la care Regatul Unit va trebui să părăsească blocul comunitar va fi luată săptămâna viitoare.

După dezbaterile dintre ambasadorii statelor membre, Comisia Europeană a anunțat că discuțiile pe acest subiect vor continua ”zilele următoare”.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Mina Andreeva, a declarat: „Ce vă pot spune este că membrii UE 27 au fost de acord cu idea unei prelungiri, iar acum lucrările vor continua în zilele următoare”.

Ea a adăugat că decizia finală va fi luată de liderii celor 27 de state, fără a se organiza un summit de urgență pe 30 octombrie, așa cum era așteptat să se întâmple în cazul unei ieșiri în ziua de Halloween.

Decizia ambasadorilor a fost unanimă, iar întâlnirea a fost descrisă drept ”constructivă”. Corespondentul BBC la Bruxelles spune că o decizie privind perioada cu care va fi prelungită ieșirea va fi anunțată luni sau marți, în cazul în care ambasadorii ar avea poziții diferite privind acest punct.

Instituțiile Uniunii Europene au început să discute despre o nouă amânare a Brexitului după ce guvernul britanic, prin vocea cancelarului Sajid Javid a anunțat că ieșirea Marii Britanii din UE pe4 data de 31 octombrie nu este posibilă.

Boris Johnson a spus că așteaptă ca UE să decidă „ce vor să facă”.

Între timp, luni, parlamentarii britanici urmează să decidă dacă acceptă cererea premierului privind organizarea de alegeri anticipate.

Citeşte şi:

Ascunderea filmărilor cu haosul de la Colectiv, parte dintr-o mare mușamalizare! „Cineva din serviciile secrete mi-a spus că nu e bine să-l atacăm pe Arafat, că se zguduie statul”

Raed Arafat susține că n-a știut de filmul ascuns, dar folosește fotografiile făcute de același pompier operator de la Colectiv când predă „Managementul Dezastrelor” la Facultatea de Geografie!

Digi24: Procurorii au făcut două solicitări la ISU pentru imaginile filmate, dar au primit doar câteva cadre din interiorul clubului

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile