De Mihai Niculescu,

Roca nu este deloc obișnuită pentru că astfel de meteoriţi, din clasa „condrit carbonat”, reprezintă doar 3% din totalul celor descoperiţi pe Pământ.

Obiectul conţine substanţe care ar fi putut să existe în Sistemul Solar în urmă cu 4,5 miliarde de ani, aceleaşi conţinute de planetezimalele care ar fi format şi adus apa pe planeta noastră, explică geologii, potrivit Digi24.

Pe 12 septembrie 2019, peste 500 de oameni din Olanda, Germania, Belgia, Danemarca şi Marea Britanie au raportat apariția unui meteorit luminând cerul. În ziua următoare, Erik Due-Hansen din Flensburg, Germania, a găsit în curtea casei sale o rocă neagră, de doar 24,5 grame. Roca a fost dusă la Institutul de planetologie al Universităţii Münster, unde a fost analizată, iar cercetătorii au stabilit că face parte dintr-o clasă rară de meteoriţi, „condrit carbonat”, ce datează de la începuturile Sistemului nostru Solar, potrivit phys.org.

Meteoritul Flensburg conţine sfere de 0,05-1 milimetri bogate în minerale de tip filosilicaţi şi carbonaţi, care au nevoie de apă pentru a se forma. Acest lucru sugerează că roca este formată din aceleaşi substanţe conţinute de planetezimalele – corpuri care nu au crescut niciodată atât de mult pentru a fi considerate planete – care au format şi adus apa pe Pământ, la începuturile sale.

Aceşti meteoriţi reprezintă doar 3% din totalul celor căzuţi pe Pământ şi sunt extrem de importanţi pentru că ei conţin informaţii despre compuşii care ar fi putut să existe în Sistemul Solar în urmă cu 4,5 miliarde de ani și de aceea descoperirea este considerată foarte importantă.

Citeşte şi:

Nepotul secretarului general PSD, Paul Stănescu, e acuzat că mușamalizează deversările ilegale de la ferma de porci a tatălui său, exact lângă puțurile de apă ale Slatinei

Sute de oameni păstrează liniștea, în sală, cât curge genericul de final al filmului ”Colectiv” și apoi nu vor să plece unul de lângă celălalt

Președintele Klaus Iohannis spune de ce i-a numit în funcție pe șefii Parchetelor, deși CSM a dat aviz negativ: „Mi s-a părut parțial destul de superficial”

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă
HOROSCOP

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă