MENIU CAUTĂ
28 Noi. 2004 22:00

Bush, vanat de comunisti

Distribuie

Serviciile americane de protectie a oficialilor au refuzat sa comenteze informatia. „Secret Service nu comenteaza si nu da publicitatii date privind informatiile si metodele de protectie”, a declarat purtatorul de cuvant Jonathan Cherry.
in cursul vizitei lui Bush, desfasurata saptamana trecuta, au fost luate masuri speciale de protectie si nu au fost semnalate incidente. „Avem deplina incredere in activitatea Secret Service si in masurile luate de acesta in Columbia sau in alta parte”, a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jim Morrell.
Presedintele american a facut o scurta escala in Columbia in data de 22 noiembrie, inainte de a reveni la Washington dupa summitul Cooperarii Economice Asia-Pacific desfasurat in Chile.
Creat in 1964 ca aripa militara a Partidului Comunist Columbian, FARC reprezinta cel mai important si bine echipat grup rebel marxist, avand circa 13.500 de membri si capacitatea de a comite atentate, asasinate, rapiri si deturnari. Departamentul de Stat american a clasificat FARC ca grupare terorista.

Comentarii