De Alexandru Boariu,

Astfel, potrivit actului normativ, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) va plăti, începând cu 1 ianuarie 2020, între 84 și 184 de lei (fără TVA) pentru înregistrarea unui imobil în evidențele de cadastru și carte funciară prin PNCCF.

Astfel, persoanele fizice și juridice autorizate să execute lucrări de cadastru general (așa-numiții cadastriști) vor primi cu 24 până la 52 de lei în plus pentru deschiderea unei cărți funciare, în funcție de gradul de dificultate al terenului (84 de lei față de 60 de lei, 96,6 de lei față de 69 de lei, 113, 4 de lei față de 81 de lei, 142,8 de lei față de 102 de lei, respectiv 184,08 de lei față de 132 de lei).

Reamintim că PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Până în prezent, ANCPI a înregistrat, prin PNCCF, peste 2,1 de milioane de proprietăți, dintre care aproape un milion doar în anul 2019.

Recent, ANCPI a lansat o nouă etapă de finanțare (Finanțarea VI), pentru înregistrarea sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale. Detalii, pe www.ancpi.ro.

Citeşte şi:

Bilanț pentru Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023: Peste un milion de imobile, cadastrate gratuit, în întreaga țară

Mișcarea lansată de patru tineri italieni care cuprinde toată Europa. Cine sunt „sardinele” care îl amenință pe Salvini

Când aranjau licitația la metrou, șefii firmei basce CAF îl citau pe ambasadorul Spaniei: „Cum a zis ambasadorul: trebuie să așteptăm, pentru că același guvern trebuie să plătească ce a promis”

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile