UPDATE 5 iulie. Rezultatele finale la Bac 2020 au fost publicate pe edu.ro.

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului începe pe 24 august. Primele rezultate la BAC 2020 toamnă se afișează pe 2 septembrie.

UPDATE 30 iunie. Au fost publicate rezultatele la Bac 2020

UPDATE 25 iunie. Ultima proba a examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului, are loc joi. în funcție de profilul și specializarea urmate în liceu, elevii au putut alege Fizică, Chimie, Informatică, Geografie, Biologie, Anatomie, Economie, Sociologie, Psihologie, Filosofie, Logică și argumentare.

Vezi:

UPDATE 24 iunie. Astăzi are loc proba obligatorie a profilului: Matematică, pentru elevii care au studiat la profilul real, filiera tehnologică, profilul pedagogic și cel militar, Istorie pentru elevii de la profilul uman, teologic, artistic și anumite specializări de la profilul pedagogic. Vezi subiectele la Matematică la BAC 2020 și subiectele la Istorie la BAC 2020.

UPDATE 23 iunie. Elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale au susținut, astăzi, proba la Limba maternă la BAC 2020, la limba maghiară, sârbă, slovacă, turcă, ucraineană, italiană, germană și croată. Vezi subiectele la Limba materna la BAC 2020 și baremele de corectare.

UPDATE 22 iunie. Elevii au început luni examenul de Bacalaureat 2020 cu proba la Limba și literatura română. Vezi subiectele la Romana la BAC 2020 și rezolvarea subiectelor la Romana la BAC 2020.

Elevii de la real și uman au primit la proba la Română aceleași subiecte, singura diferență fiind la subiectul III, unde cerința la uman a fost prezentarea particularităților de construcție a unui personaj dintr-o comedie, iar la real, cerința a fost prezentarea particularităților unei comedii.


Anul acesta, probele de competențe la BAC 2020 nu au fost susținute. Probele orale de la bacalaureat vor fi echivalate cu mediile din liceu sau cu certificate obținute la respectivele discipline.

Update 2 iunie 2020 – Sesiunea specială de Bac 2020 pentru elevii afectați de pandemie începe în data de 6 iulie cu examenul scris la Limba și literatura română, continuă pe 7 iulie cu Matematică sau Istorie. Vezi calendarul sesiunii speciale de Bacalaureat.

Update 25 mai, ora 11:12 – Calendarul pentru examenul de Bacalaureat 2020 a fost aprobat. Înscrierile la bacalaureat încep în 3 iunie, din 22 iunie au loc examenele scrise, iar în 30 iunie este programată afişarea rezultatelor, conform calendarului aprobat de ministrul educaţiei şi anunţat luni, 25 mai.

Calendar BAC 2020 – sesiunea iunie-iulie

Noul calendar BAC 2020 aprobat:

 • 3 – 10 iunie 2020 – Înscrierea candidaţilor
 • 23 iunie 2020 – Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
 • 24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă

Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională

Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus

 • 25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului – proba E d) – proba scrisă

În funcție de profilul urmat la liceu, absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii pentru examen:

Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională

Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

Când se afișează rezultatele la BAC 2020

 • 30 iunie 2020 – Afişarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12.00
 • 30 iunie 2020 (16:00 – 20:00) și 1 iulie (8:00-12:00) – Depunerea contestaţiilor
 • 1 – 4 iulie – Rezolvarea contestațiilor
 • 5 iulie 2020 – Afişarea rezultatelor finale

Calendar sesiune specială BAC 2020 (pentru elevii afectați de pandemia COVID-19)

Sesiunea specială de Bac 2020 este organizată pentru elevii afectați de pandemia de COVID-19, care nu au putut participa la prima sesiune de examene.

 • 29 iunie – 3 iulie 2020 – Înscrierea candidaţilor
 • 6 iulie 2020 – Limba şi literatura română – proba E a) – proba scrisă
 • 7 iulie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
 • 8 iulie 2020 – Proba la alegere a profilului şi a specializării – proba E d) – proba scrisă
 • 9 iulie 2020 – Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă

Când se afișează rezultatele la sesiunea specială BAC 2020

 • 10 iulie 2020 – Afişarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12.00
 • 10 iulie 2020 – Depunerea contestaţiilor în intervalul orar 14.00 – 19.00
 • 12 iulie 2020 – Afişarea rezultatelor finale

Update 14 mai, ora 18:32 – Probele orale de la bacalaureat vor fi echivalate cu mediile din liceu sau cu certificate obținute la respectivele discipline, în urma unor examene specifice.

Update 14 mai, ora 14:49: Guvernul are pe ordinea de zi o Ordonanţa de Urgență pe educație, care prevede anularea susținerii efective de către elevi a probelor de competențe de la Bacalaureat 2020, a notat edupedu.ro. Probele de competențe ar urma să fie echivalate fie cu mediile din timpul anului, fie cu certificate de limbi străine sau de informatică, acolo unde există.

Update 27 aprilie 2020 ora 16:00 – Monica Anisie a anunțat că Bacalaureatul va începe direct cu probele scrise.

Update 27 aprilie 2020 ora 15:00Examenele de Bacalaureat 2020 se vor desfășura la datele anunțate la începutul anului școlar, a anunțat președintele Iohannis. Bacalaureatul se va desfășura cu anumite măsuri de siguranță menite a asigura sănătatea participanților.

Update 7 aprilie 2020 Bacalaureatul și Evaluarea Națională s-ar putea da în luna iulie. Ministrul educației, Monica Anisie: „Examenele nu vor cuprinde materia din semestrul II” Citeşte întreaga ştire aici


Foto: Arhiva Libertatea/Vlad Chirea

Citeşte şi:

Structura anului școlar 2020-2021. Când au loc examenele naționale și când începe vacanța de vară

Zile libere 2020 – calendar sărbători legale, calendar vacanțe în anul 2020

Calendar Evaluare Națională 2020. Când au loc examenele la clasa a 8-a. Sesiune specială pentru elevii afectați de pandemie

A fost vedetă în anii 1980, iar acum a ajuns să doarmă de 4 ani într-un cimitir: „Muncești toată viața și agoniseala îți dispare în câteva clipe”
PARTENERI - GSP.RO
A fost vedetă în anii 1980, iar acum a ajuns să doarmă de 4 ani într-un cimitir: „Muncești toată viața și agoniseala îți dispare în câteva clipe”
Fata Stelei Popescu, făcută praf de cine nu se aștepta. Ce se întâmplă după ce a luat moștenirea de 1 milion de euro
Playtech.ro
Fata Stelei Popescu, făcută praf de cine nu se aștepta. Ce se întâmplă după ce a luat moștenirea de 1 milion de euro
A fost prins criminalul Elenei, românca ucisă cu sălbăticie în Italia: "Ce s-a întâmplat este de neimaginat!"
Observatornews.ro
A fost prins criminalul Elenei, românca ucisă cu sălbăticie în Italia: "Ce s-a întâmplat este de neimaginat!"
Horoscop 23 aprilie 2021. Gemenii simt nevoia să oprească furtuna propriilor gânduri și propriei minți
HOROSCOP
Horoscop 23 aprilie 2021. Gemenii simt nevoia să oprească furtuna propriilor gânduri și propriei minți
Un bărbat este acuzat că nu s-a prezentat la lucru timp de 15 ani, deși era plătit de spitalul unde lucra. Ce sumă a încasat
Știrileprotv.ro
Un bărbat este acuzat că nu s-a prezentat la lucru timp de 15 ani, deși era plătit de spitalul unde lucra. Ce sumă a încasat
Ce salariu are Daniel Dines la UiPath. Suma este total neaşteptată pentru o companie evaluată la 40 de miliarde de dolari
Telekomsport
Ce salariu are Daniel Dines la UiPath. Suma este total neaşteptată pentru o companie evaluată la 40 de miliarde de dolari
Ce vor să știe românii despre negocierea cu banca (Publicitate)
PUBLICITATE
Ce vor să știe românii despre negocierea cu banca (Publicitate)