De Cristian Otopeanu,

Totodată, ministrul Educaţiei a întărit faptul că anul şcolar nu va fi îngheţat, ci, din contră, se lucrează pentru ca „toată activitatea privind reluarea cursurilor şi tot ce ţine de calendar să fie puse în practică după ce încetează starea de urgenţă”.

„Mesajul este să rămâneţi în casă şi să respectaţi ce spun autorităţile”, a mai transmis Monica Anisie.

Principalele declaraţii făcute de ministrul Educaţiei, Monica Anisie:

  • Suntem nevoiţi să stăm cât mai mult timp acasă. S-a decis suspendarea cursurilor pentru o perioadă, iniţial, de două săptămâni. Apoi, preşedintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgenţă şi cursurile au rămas suspendate
  • Ministerul Educaţiei a fost în strânsă legătură cu cadrele didactice şi cu Inspectoratele Şcolare. Am urmărit cu atenţie ce se întâmplă în celelalte state europene şi m-am aflat în contact cu ceilalți miniştri din Europa
  • Precizez că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus din România şi în funcţie de deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă
  • Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învăţământul preuniversitar şi universitar după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor pentru ca toată lumea să fie în siguranţă
Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
Recomandări
Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
 

În funcţie de data la care se reiau cursurile, Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul ar putea fi organizate în luna iulie. Nu va fi cuprinsă materia din semestrul II.

  • Am anulat simulările examenelor naţionale, evaluările pentru clasele II, IV şi VI, dar şi olimpiadele şi concursurile şcolare

Ştirea iniţială

Ministrul Educației, Monica Anisie, vorbeşte începând cu ora 14:00 pe tema măsurilor cu privire la reluarea cursurilor școlare. Pe Libertatea.ro vom transmite declaraţiile VIDEO şi live TEXT.

Premierul Ludovic Orban a anunțat pe 9 martie decizia de suspendare a cursurilor din învățământul preuniversitar în perioada 11 martie – 22 martie, cu posibilitatea de prelungire.

Ulterior, și instituțiile de învățământ superior au anunțat măsuri similare.

Pe 15 martie, ministrul Educației a declarat că școlile vor rămâne închise și în perioada în care este decretată stare de urgență.

Starea de urgenţă a fost declarată o zi mai târziu, iar președintele Klaus Iohannis a anunțat ieri prelungirea cu încă o lună, până pe 16 mai.

Monica Anisie a spus astăzi, într-un interviu pentru Libertatea, că este exclusă posibilitatea înghețării anului școlar.

Citeşte şi:

Un om de afaceri din Suceava povestește cum e să fii izolat în fabrică: ”Mergeam pe linie și dădeam «bună dimineața!». Acum nu mai am cui”

Oprescu îl atacă pe managerul Spitalului Universitar unde sunt peste 100 de infectări COVID: „N-au condus în viața lor decât o roabă”

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite