MENIU CAUTĂ
19 Dec. 2016 14:00 , de Valentina Postelnicu

Calendarul consultărilor de la Cotroceni: PSD și PNL intră miercuri, ALDE și PMP discută joi cu șeful statului

Distribuie

Calendarul consultărilor de la Palatul Cotroceni, pentru formarea Guvernului: primele partide care vor intra la discuții cu președintele Klaus Iohannis sunt PSD, PNL, USR şi UDMR, miercuri, în timp ce joi sunt așteptate ALDE, PMP şi minorităţile naționale. La finalul consultărilor, președintele va anunța premierul desemnat.

Calendarul consultărilor a fost anunţat luni de purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, care a menționat că fiecare partid este aşteptat cu o delegaţie de cinci persoane.

Purtătorul de cuvânt a explicat că că planificarea a fost făcută în funcţie de numărul de mandate parlamentare obţinute de partide, astfel că PSD şi ALDE au fost programate în zile diferite.

După cele două zile de consultări, preşedintele Iohannis va face o analiză şi va comunica public concluziile sale, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Prima rundă de consultări a avut loc săptămâna trecută, dar PSD și ALDE au decis să boicoteze acțiunea, pe motiv că Parlamentul nou ales nu a fost încă validat și convocat.

După finalizarea celei de-a doua runde de consultări, președintele Klaus Iohannis este așteptat să anunțe numele premierului desemnat. Acesta are la dispoziție 10 zile pentru a-și forma echipa de miniștri și pentru a veni în fața Parlamentului, pentru un vot de învestitură.

Citește mai multe despre Alegeri parlamentare și premier pe Libertatea.

Comentarii