MENIU CAUTĂ
19 Dec. 2016 13:46 , de Radu Nistor, Valentina Postelnicu

Bogdan Aurescu, noua variantă vehiculată de premier PSD – Surse

Distribuie

Bogdan Aurescu, noua variantă vehiculată de propunere de premier PSD. După ce liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat că niciunul dintre numele vehiculate în ultimele zile în spațiul public, privind propunerea PSD de premier, nu este adevărat, a apărut o nouă informație. Este vorba despre consilierul președintelui Klaus Iohannis, Bogdan Aurescu, care ar fi luat în calcul pentru șefia Guvernului.

Cunoscut ca diplomatul care a condus echipa care a câştigat, în 2009, procesul de la Haga împotriva Ucrainei, Aurescu a devenit ministru de Externe, în 2014, în Guvernul condus de Victor Ponta, după demisiile lui Titus Corlăţean şi Teodor Meleşcanu.

Potrivit unur surse politice, Liviu Dragnea s-a referit la Aurescu atunci când a spus că premierul propus la consultările de la Palatul Cotroceni va fi 'de nerefuzat' pentru șeful statului.

Bogdan Aurescu (n. 1973) a fost Ministrul Afacerilor Externe al României între 24 noiembrie 2014 şi 17 noiembrie 2015 și este în prezent consilier prezidențial, conducând Departamentul de Politică Externă de la Cotroceni.

Bogdan Aurescu a absolvit Colegiul Naţional „Sfântul Sava' (1992), Facultăţile de Drept (1996, cu Diplomă de Merit) şi Istorie (1998) ale Universităţii din Bucureşti, Institutul Franco-Român de Dreptul Afacerilor şi Cooperare Internaţională „Nicolae Titulescu – Henri Capitant' (1996) şi Colegiul Naţional de Apărare din Bucureşti (2000).

Citește mai multe despre Alegeri parlamentare, premier și PSD pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii