MENIU CAUTĂ
19 Dec. 2016 13:46 , de Radu Nistor, Valentina Postelnicu

Bogdan Aurescu, noua variantă vehiculată de premier PSD – Surse

Distribuie

Bogdan Aurescu, noua variantă vehiculată de propunere de premier PSD. După ce liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat că niciunul dintre numele vehiculate în ultimele zile în spațiul public, privind propunerea PSD de premier, nu este adevărat, a apărut o nouă informație. Este vorba despre consilierul președintelui Klaus Iohannis, Bogdan Aurescu, care ar fi luat în calcul pentru șefia Guvernului.

Cunoscut ca diplomatul care a condus echipa care a câştigat, în 2009, procesul de la Haga împotriva Ucrainei, Aurescu a devenit ministru de Externe, în 2014, în Guvernul condus de Victor Ponta, după demisiile lui Titus Corlăţean şi Teodor Meleşcanu.

Potrivit unur surse politice, Liviu Dragnea s-a referit la Aurescu atunci când a spus că premierul propus la consultările de la Palatul Cotroceni va fi 'de nerefuzat' pentru șeful statului.

Bogdan Aurescu (n. 1973) a fost Ministrul Afacerilor Externe al României între 24 noiembrie 2014 şi 17 noiembrie 2015 și este în prezent consilier prezidențial, conducând Departamentul de Politică Externă de la Cotroceni.

Bogdan Aurescu a absolvit Colegiul Naţional „Sfântul Sava' (1992), Facultăţile de Drept (1996, cu Diplomă de Merit) şi Istorie (1998) ale Universităţii din Bucureşti, Institutul Franco-Român de Dreptul Afacerilor şi Cooperare Internaţională „Nicolae Titulescu – Henri Capitant' (1996) şi Colegiul Naţional de Apărare din Bucureşti (2000).

Loading...
Comentarii