Mergi direct la conținut »
Calendarul tezelor din anul şcolar 2016-2017
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Calendarul tezelor din anul şcolar 2016-2017

Calendarul tezelor din anul şcolar 2016-2017

Ministerul Educaţiei a stabilit calendarul şi disciplinele la care se vor da teze în acest an şcolar, în învăţământul preuniversitar.

De Sorin Golea,

2) Tezele de pe semestrul I al anului scolar 2016 – 2017 se susținpână la data de13 ianuarie 2017. Tezele de pe semestrul al II-lea al anului şcolar 2016–2017 se susțin până la data de 26 mai 2017.

În semestrul al II-lea, la clasa a VIII-a, tezele se vor susține până la data de

19 mai 2017, iar la clasele terminale de liceu, până la data de 5 mai 2017.

3) La şcolile şi clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, pe lângă lucrările scrisemenţionate în listă, se susţine lucrare scrisă semestrială şi la

limba şi literatura maternă, indiferent de nivel, filieră, profil, specializare/calificare profesională, an de studiu şi formă de şcolarizare.

4) La clasele cu predare în regim bilingv sau intensiv a unei limbi străine, indiferent de specializare/calificare profesională, pe lângă lucrările scrise menţionate în listă, se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba străină respectivă.

5) În cazurile în care o lucrare scrisă semestrială se susţine la alegere

dintr-o listă de discipline, elevii vor opta în scris pentru una dintre disciplinele menţionate în listă. Opţiunile elevilor rămân valabile pe parcursul întregului an şcolar.

6) În învăţământul special care utilizează curriculumul şcolii de masă se susţin tezele prevăzute pentru învăţământul de masă. În celelalte unităţi de învăţământ special se susţin teze la limba și literature română şi matematică, începând cu clasa a VI-a.

Close
Închide
  Close