Cancerul este o boala cronica, o maladie care necesita o monitorizare continua si care, in ciuda tehnicilor moderne de tratament, nedepistata la timp duce implicit la moarte. Tehnicile moderne, de depistare a cancerului in stadii incipiente, fac ca aceasta boala sa poata fi tratata si chiar vindecata.
Frica de diagnostic, de controlul medical periodic, de cabinetul de depistare nu face altceva decat sa temporizeze diagnosticul, sa agraveze boala si sa impiedice vindecarea. Medicina moderna utilizeaza in tratamentul cancerului mai multe metode: chirurgia, radioterapia, chimioterapia policitostatica, terapia biologica si terapia genica.
Fie toate impreuna, fie combinate intre ele, aceste modalitati de tratament pot vindeca boala, pot duce la remisiunea ei sau pot imbunatati calitatea vietii unui bolnav de cancer.
Lipsa de informatie a populatiei asupra metodelor de preventie, depistare si tratament, nu fac altceva decat sa arunce pacientul sau familia acestuia in bratele vindecatorilor, a vanzatorilor de iluzii care, prin asa-zisele tratamente propovaduite nu fac altceva decat sa impiedice vindecarea, sa creasca suferinta, chinul si sa grabeasca sfarsitul pacientului.
Articolul vrea sa fie o pledoarie impotriva vindecatorilor aparuti ca ciupercile dupa ploaie la noi in tara, mult mai popularizati de mass-media in comparatie cu informarea corecta asupra bolii, tratamentelor sau programelor de depistare, o parte din ele chiar gratuite. Dovada pentru cele afirmate sunt Supravietuitorii de Cancer, oameni care au luptat cu boala, care s-au vindecat sau care se afla in remisiune. Acestia tocmai si-au sarbatorit ziua, Ziua Supravietuitorilor de Cancer, la 21 decembrie. Acestora, tuturor cititorilor nostri, precum si tuturor sponsorilor Fundatiei Nationale de Oncologie Sf. Anton, le uram La multi ani! si multa sanatate. Sa fim impreuna in lupta pentru viata.
Pentru inscrieri in Clubul Supravietuitorilor de Cancer si Grupul de Sprijin al acestora va puteti adresa Fundatiei Nationale de Oncologie Sfantul Anton din Bucuresti, Calea Victoriei 1-5, scara B, etajul 6, apartament 72. Telefon: 01/314.69.23; 314.69.33. E-mail: oncology@fx.ro.