De Petre Dobrescu,

Circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței e permisă numai între orele 11 și 13 strict pentru: cumpărături, asistență medicală, îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, activitate fizică individuală, nevoile animalelor de companie”, a anunțat ministrul de Interne.

„Circulația persoanelor peste 65 ani e permisă și în afara intervalului 11-13 dacă se face în interes profesional sau în interes agricol (profesori, oameni de afaceri etc)”, a completat Vela.

Premierul Ludovic Orban anunțase într-o conferință de presă anterioră că va exista un interval orar în care pensionarii vor putea ieși în afara domiciliului.

„S-a rostogolit o informaţie care nu este adevărată privitoare la cetăţenii peste 65 de ani, cei care au cel mai mare risc. Pentru a-i proteja, se va institui practic această interdicţie de a ieşi de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zile, va exista un interval orar în care vor putea ieşi, şi vrem chiar servirea lor exclusivă, pentru a nu putea interacţiona cu alţi cetăţeni”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că interdicția de a ieși din case, fără motiv întemeiat, se va institui și în intervalul 6:00-22:00, nu numai între 22:00 și 6:00, cum era măsura inițială.

Citeşte şi:

Klaus Iohannis: ”Persoanele de peste 65 de ani să stea tot timpul acasă”. Câți astfel de oameni trăiesc în România

Cum arată noile modele simplificate pentru declarația pe proprie răspundere și adeverința de la angajator pentru a ieși din casă