„Organizaţia Meteorologică Mondială a emis o alertă privind evoluţia valului de frig ce va cuprinde Europa în perioada următoare, până spre 26 martie. Ulterior, temperaturile ar urma să crească treptat, după 23-24 martie, deci după echinocţiul de primăvară. Până atunci, vor fi temperaturi foarte coborâte, care se vor corela cu precipitaţii abundente în jumătatea sudică a României. Vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a declarat pentru Libertatea, meteorologul ANM, Mihai Huştiu.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), estimează că după data de 24 martie, temperaturile vor creşte şi se vor apropia de normalul acestei perioade.

„La finalul lunii martie, temperaturile se vor situa între 8 şi 16 grade Celsius. Acestea ar fi mediile multianuale a acestei perioade. În Bucureşti estimăm că o să avem în jur de 14 grade la sfârşit de lună martie şi tendinţa ar fi de creştere a temperaturilor, după data de 23 martie. Până atunci, temperaturile vor fi cu mult sub cele obişnuite, vor fi deosebit de scăzute şi asociate cu precipitaţii mai potrivite cu sezonul rece, decât pentru a doua decadă a lunii martie”, a mai explicat Mihai Huştiu.

Aşadar, meteorologii estimează că sezonul rece se va încheia odată cu echinocţiul de primăvară, care are loc pe 20 martie, fiind momentul care marchează începutul primăverii astronomice. Din acel moment, temperaturile vor creşte treptat şi mult aşteptata primăvară îşi va intra, cu adevărat, în drepturi.


Citește și: VIDEO/Apariția inexplicabilă filmată pe cerul României. Fenomene similare au fost înregistrate în ultimele luni în toată lumea


Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”
GSP.RO

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste
HOROSCOP

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste