Bill Gates a explicat într-un interviu pentru CNN cam în cât timp am putea avea un vaccin eficient pentru COVID-19.

Dacă lucrurile merg bine, vaccinul ar putea intra în producție într-un an. Dar s-ar putea să nu reușim și să dureze și doi ani. Trebuie să vedem care e cel mai bun ser din toate cele la care se lucrează și să facem rapid linia de producție, să lucrăm în paralel pe mai multe planuri.

Bill Gates:

Miliardarul a năruit speranțele celor care se vedeau imunizați toamna aceasta sau în cel mai rău caz până la sfârșitul anului.

Este imposibil ca un vaccin să intre în producție până la sfârșitul anului. Sunt studii, teste prin care trebuie să treacă un vaccin. Trebuie studiate efectele secundare, văzut cum reacționează cei cu imunitate scăzută, cu boli cronice. În nici un caz nu vom avea un vaccin toamna aceasta, nici la iarnă.

Bill Gates:

Într-un alt interviu, pentru Vox, Bill Gates a explicat de ce este atât de sigur că va fi obținut un vaccin pentru COVID.

Unii oameni de știință atrag atenția asupra versatilității coronavirusurilor și, pe cale de consecință, a dificultății de a crea seruri care să ne imunizeze la ele, însă miliardarul amintește că în cazul SARS a fost creat un vaccin.

Am obținut un vaccin pentru SARS, doar că n-a mai ajuns în ultima fază a testării, pentru că n-a mai fost nevoie, virusul a dispărut. Avem antiviral pentru Ebola. Eu cred că vom avea un vaccin și pentru COVID. Deja se fac teste pe animale, la sfârșitul verii vom avea primele date.

Bill Gates:

După testarea pe animale, se va intra în faza testării pe oameni. Aici, lucrurile ar putea fi grăbite, dar într-un mod care, atrage atenția Bill Gates, nu ar fi etic.

Există ceea ce se numește “human challenge trials”, testări pe voluntari sănătoși, dar nu este o soluție etică. Nu cred că ar trebui folosită în cazul noului coronavirus, deși ar grăbi obținerea vaccinului. În mod normal, astfel de testări sunt permise în cazul bolilor pentru care avem deja un tratament, cum e malaria. Aici nu este cazul.

Bill Gates:

Bill Gates a înaintat un deadline și pentru imunizarea în masă la COVID-19. Miliardarul crede că e foarte probabil ca în 2 ani aproape jumătate din populația globului să fie vaccinată împotriva noului coronavirus.

Foto: Hepta

Citeşte şi:

Firea apare la televiziuni și anunță cumpărarea ”unui computer tomograf care face sute de teste COVID pe zi”. Medicii sunt uluiți

Scrisoarea lui Dalai Lama pentru omenire, în TIME: Simțim aceleași frici, speranțe sau incertitudini. „Avem responsabilitatea de a ajuta”

DOCUMENTE. Morţii din „containerele COVID”, netrecuţi în statistici. La Timişoara, pe poarta unui spital care nu a raportat niciun deces au ieşit 13 sicrie sigilate

Un doctor-erou din SUA care trata pacienții de coronavirus s-a sinucis la 49 de ani: „A încercat să-și facă treaba și asta a ucis-o”

Gigi Becali a explicat de ce nu vrea să poarte mască: „Sunt câine să-mi pun botniță? Doctorii mi-au dat lista cu vitamine”
PARTENERI - GSP.RO
Gigi Becali a explicat de ce nu vrea să poarte mască: „Sunt câine să-mi pun botniță? Doctorii mi-au dat lista cu vitamine”
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Detaliul din cazul Caracal care zguduie România! Cine este, de fapt, Gheorghe Dincă! S-a aflat abia acum adevărul
Horoscop 14 iulie 2020. Fecioarele ar trebui să își păstreze intactă diplomația
HOROSCOP
Horoscop 14 iulie 2020. Fecioarele ar trebui să își păstreze intactă diplomația